Kruusimäe: Tallinna keskfraktsioon vaigistab siseopositsiooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu liikme Tarmo Kruusimäe (IRL) sõnul näitab keskerakondlaste massiline puudumine volikogu istungilt, et fraktsiooni esimees Kalev Kallo ei suuda lõhestunud keskfraktsiooni juhtida.

«Asjaolu, et ükski keskfraktsiooni liige –nende hulgas ka Kallo ise – ei ilmunud Taavi Aasale toetust näitama, näitab ilmekalt, millised meeleolud fraktsioonis valitsevad,» tõdes Kruusimäe. «On juba varasemast teada, et ka Tallinna linnavolikogu fraktsioonis on päris mitmeid liikmeid, kes toetavad Kadri Simsonit. Sel korral suutis keskpartei veel siseopositsiooni vaigistada,» sõnas Kruusimäe.

«Õieti näitab juba istungi ajavalik, et Keskerakond tunneb hirmu ning vajadust ka volikogu opositsiooni võimalikult tasa lülitada. Teisipäeva hommikul kell üheksa on tööinimesed – kellest opositsioon suures osas koosneb – enamasti tegemas oma päevatööd.»

«Rohelised korruptsioonilindikesed, mida keskparteilased rinnas kannavad, tuletavad kõigile meelde, et erakonna esimeest kahtlustatakse suuremahulises korruptsioonis,» ütles volinik ning lisas, et ka lindikandjad ise on hakanud aru saama, et rinnamärgil puudub maagiline kaitsev mõju ning esimehe kuritegude eest vastutavad kõik erakondlased, kes volikogus korruptiivsele tegevusele rohelist tuld annavad. «Mõtlevad keskerakondlased mõistavad, kui õhkõrnal jääl nad käivad,» tõdes Kruusimäe.

Täna hommikul kell üheksa kogunenud Tallinna linnavolikogu arutas IRLi ja Reformierakonna liikmete algatatud umbusaldusavaldust Taavi Aasale. Häälte nappuse tõttu umbusaldus läbi ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles