Vabariigi aastapäeva eel saab ööbida Lennusadamas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öö Lennusadamas.
Öö Lennusadamas. Foto: Instagram

23. veebruaril toimub Lennusadamas kogupere programm «Öö muuseumis», mis  teeb kummarduse allveelaeva Lembit 80. aasta juubelile.

Järgmisel hommikul, 24. veebruaril heisatakse üheskoos Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul Lennusadama lipuväljakul sinimustvalge lipp.

Öö muuseumis on kogupere programm, mis toimub ajal, mil muuseum on tavakülastajatele suletud. Õhtuti on Lennusadama muuseumis hämar ja salapärane. Just siis saavad külastajad teada, kas muuseumieksponaadid ärkavad pimeduse saabudes ellu.

80 aastat tagasi jõudsid Eestisse uhiuued allveelaevad Lembit ja Kalev ning algasid meeskondade treeningud ja tutvumine tollase tehnika viimase sõnaga. Iga mereväekadett unistas allveelaevniku põnevast elust – milline oli nende väljaõpe? Kas Lembitust sai tõeline lahingulaev? Just siis, kui muuseumis on hämar ja salapärane, on käes aeg otsida vastuseid ja kehastuda Lembitu meeskonnaliikmeks.

Öö saabudes ei pea Lennusadamast kuhugi minema, sest kõigil on võimalus ööbida muuseumis. Omalt poolt tuleks kaasa võtta matkamadrats ning magamiskott. Programm on mõeldud 7-12 aastastele lastele ja neid saatvatele täiskasvanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles