Põhja-Tallinnast lahkuv Priit Kutser saab üle 6500 euro hüvitist (9)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavalitsus otsustas oma eilsel istungil määrata Põhja-Tallinna vanema asetäitjale Priit Kutserile seoses tema ametist lahkumisega 6570 eurot  hüvitist.

Kutserile määrati seoses teenistusest vabastamisega tema enda algatusel hüvitis kolme kuu põhipalga ulatuses kokku summas 8791 eurot, sellest hüvitis 6570 eurot, sotsiaalmaks 2168 eurot ja töötuskindlustusmakse 53 eurot.

Kutser on olnud linnaosa vanema asetäitjana teenistuses üle nelja aasta ja linna ametiasutustes pidevalt olnud teenistuses üle kaheksa aasta. Vastavalt Tallinna põhimääruse § 54 lõike 9 punktile 2 võib talle maksta kuni nelja kuu põhipalga suurust hüvitist. Kutseri teenistussuhe Põhja-Tallinna valitsusega lõppes 22. veebruaril 2016.

Tallinna põhimääruse § 54 lõige 9 ütleb järgmist:

Linnasekretäri, linna ombudsmani, linnakantselei kooseisus oleva linna direktori, linnavalitsuse nõuniku, linnapea nõuniku, abilinnapea nõuniku, linnavalitsuse ameti juhataja ja tema asetäitja, linnavalitsuse ameti teenistuse direktori, linnakantselei osakonna juhataja, linnaosa vanema asetäitja, linnaosa valitsuse haldussekretäri, linnavolikogu kantselei juhataja, linnavolikogu nõuniku, linnavolikogu esimehe nõuniku, linnavolikogu aseesimehe nõuniku, linnavolikogu fraktsiooni nõunik-abi ning linnavolikogu kantselei osakonna juhataja teenistusest vabastamisel või töölepingu lõpetamisel tema enda algatusel ning linnavolikogu esimehe nõuniku, linnavolikogu aseesimehe nõuniku, linnavolikogu fraktsiooni nõunik-abi, linnapea nõuniku ja abilinnapea nõuniku teenistusest vabastamisel või töölepingu lõpetamisel tähtaja möödumise tõttu võib maksta eelnimetatud teenistujale hüvitist, kui ta on töötanud oma või eelnimetatud teenistuskohtadel kokku vähemalt kolm viimast aastat ning linna ametiasutuses pidevalt:

1) 3 kuni 6 aastat - kuni kolme kuu põhipalga ulatuses;

2) 6 kuni 10 aastat - kuni nelja kuu põhipalga ulatuses;

Linnavalitsus otsustas eelmisel kolmapäeval vabastada ametist Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe. Ametlik põhjendus oli vilets sisekliima linnaosavalitsuses. Mitteametlikult tunnistasid nii Tammemägi kui linnaisad, et vallandamise põhjuseks oli Tammemäe halb läbisaamine oma asetäitja Kutseriga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles