6570 eurot hüvitist saanud Kutser jätkab Tallinna linnasüsteemis (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Eero Vabamägi

Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja kohalt lahkumise eest 6570 eurot hüvitist saanud keskerakondlane Priit Kutser jätkab tööd Tallinna linnavalitsuse süsteemis.

«No ikka ju,» vastas Kutser BNS-i küsimusele, kas ta on otsustanud linnavalitsuse süsteemis jätkata. Ta palus hüvitise saamist ja peatset uut linna ametikohta puudutavad küsimused saata kirjalikult, lubades neile koheselt vastata, kuid ei teinud seda.

Sellest nädalast ametist lahkunud Kutser sai linnavalitsuse korraldusel hüvitist kolme kuu põhipalga ulatuses kokku summas 8791 eurot, sellest hüvitis on 6570 eurot ning ülejäänu moodustab sotsiaalmaks ja töötuskindlustusmakse.

Linnavalitsuse korralduse seletuskirja järgi on Kutser linnaosa vanema asetäitjana teenistuses üle nelja aasta ja linna ametiasutustes pidevalt olnud teenistuses üle kaheksa aasta. Linna põhimäärus võimaldanuks talle maksta kuni nelja kuu põhipalga suurust hüvitist.

BNS soovis linnavalitsuselt teada, kas kompensatsiooni saamine välistab Kutseri jätkamise Tallinna linnaaparaadis; kui Kutser peaks selles süsteemis jätkama, kas ta peaks kompensatsiooni tagasi maksma; kas Kutser on avaldanud soovi linnavalitsuse süsteemis jätkata ja kas linnajuhid on kaalunud Kutseri teeneid ka edaspidi linnaelanike hüvanguks kasutada.

Raepress vastas BNS-ile, et «küsimused on peamiselt kui- ja kas-vormis, mis eeldab oletuslikku vastust, mida aga Raepress anda ei oska. Raepress saab vastata ainult konkreetseid fakte puudutavatele päringutele».

Linnavalitsus vabastas Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi möödunud nädalal ametist ja vabastamise aluseks oli linnapea põhjendatud ettepanek. Tammemägi on öelnud, et vaidlustab vallandamise, sest peab seda põhjendamatuks. Samas nõustus Tammemägi etteheidetega, mille kohaselt ei saa ta läbi asetäitja Priit Kutseriga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles