Pärnu maantee remont muudab Nõmmel liiklemise vaevaliseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. märtsil algas Järve keskusest Nõmme poole jääva Pärnu maantee remont ning teelõik on autoliiklusele suletud.

Praegu pääsevad sealt läbi vaid Nõmme poole sõitvad bussid. Linna poole sõitvad bussid peavad Pärnu maanteelt pöörama Kirde tänavale ja sealtkaudu Vabaduse puiesteele jõudma. See muudab eriti just hommikuse tipptunni ajal Vabaduse puiestee liiklusvoo piinavalt aeglaseks. Linnasuunaline liiklus paraneb alles teisel pool Järve keskust, kus korraga jätkub ruumi kõikidele autodele.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa möönis, et praegune olukord võib sõidukijuhtidele ebamugav olla, kuid et tee-ehitus on ajutine piirang, pärast mida läheb olukord paremaks.

«Meie spetsialistid on seal kohal käinud ja vaadanud, et ega hetkel midagi eriti paremaks teha ei anna. Pärnu maanteelt tulijad peavad linna pääsemiseks tegema Kirde tänavalt vasakpöörde Vabaduse puiesteele. Pärnu maantee ja Vabaduse puiestee liiklusvood ühinevad ja jõuavad järgmisse punkti, kus nad kohtuvad mööda Männiku teed tuleva liiklusega. Eks see tee-ehitus on tavapärase liiklusrütmi segamini löönud küll,» ütles Rüütelmaa.

Parem ei ole olukord ka õhtuse tipptunni ajal. Siis leiavad need sõidukijuhid, kes tahtsid Järve keskuse juurest mööda Pärnu maanteed edasi sõita, et tee on suletud, ja hakkavad Vabaduse puiesteele suunduvale sõidurajale trügima. Seal on aga niigi tavalisest tunduvalt rohkem autosid ning see pingestab olukorda veelgi.

Tee ääres seisev infotahvel kuulutab Pärnu maantee remondi lõpukuupäevaks 30. juuli 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles