Tallinna TV väntab seriaali «Savisaare protsess» (4)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar 2002. aastal komöödiafilmi «Vanad ja kobedad saavad jalad alla» võtetel. Keskel Henrik Normann ja paremal Peeter Oja.
Edgar Savisaar 2002. aastal komöödiafilmi «Vanad ja kobedad saavad jalad alla» võtetel. Keskel Henrik Normann ja paremal Peeter Oja. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Tallinna Televisiooni ekraanile jõuab aprillis sari «Savisaare protsess», kus teeb teleseriaalidebüüdi linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.

Tallinna Televisiooni juht Toomas Lepp ütles, et tegemist on tükiga, mis «sammub salatragöödia ja reaalfantaasia žanri piirimail».

«See on dokumentaalseriaal lavastuslike osadega, mida on varem tehtud igasugustes formaatides,» kirjeldas seriaali tegevprodutsent Piret Toomvap-Schönberg.

Viieosalises seriaalis teeb kaasa ka Keskerakonna juht ise. «Edgar Savisaar on kirjutatud iseendana kõigisse viide osasse selliste väikeste juppidena ja ta astub ise üles,» kinnitas Toomvap-Schönberg.

Varem on Savisaar avalikkuse ees näitleja ja sportlasena esinenud valimisteaegses uisuklipis ja lauljana lauluga «Kaunis maa». Savisaar on teinud rolli ka kodumaises mängufilmis «Vanad ja kobedad saavad jalad alla», kus ta mängis autojuhti ja pidi ütlema kaks lauset.

Seda, millised näitlejad veel seriaalis üles astuvad, tegijad ei avalda, kuna kõik osatäitjad pole veel kindlad. Läbirääkimised käivad nii kutseliste näitlejate kui ka amatööridega. Kokku umbes paarkümmend inimest. Täita on vaja nii kohtuniku, prokuröri, advokaadi, uurijate kui ka timuka roll.

Seriaali võttekohtade hulka kuulub Savisaare kodu Hundisilma talu. Lavastatud stseenid leiavad aset kohtus (filmitakse vene kultuurikeskuses), kapo uurijate kabinettides ja muudes tööruumides jm.

«Siis on veel täiesti ajastust välja viidud timukad, kes tegutsevad keskajal,» märkis tegevprodutsent.

Savisaare kriminaaluurimisele pühendatud viieosalises seriaalis kasutatakse vanu arhiivkaadreid, mis jõuavad ekraanile segamini lavastatud stseenidega.

«See on üles ehitatud nii, et on arhiivimaterjal ja siis on põiked lavastustesse, kuidas see oleks võinud olla ja kuidas need inimesed oleksid käitunud,» selgitas Toomvap-Schönberg.

Tegevprodutsent kinnitas, et seriaali teevad professionaalid professionaali tööriistadega.

«Me ei tee seda kuidagi põlve otsas. Me kasutame korralikku kaamerat, valgust, meil on kostümeerija, grimeerijad – meil on täiesti tavaline seriaali võttegrupp, mida kasutatakse iga lavastusliku seriaali puhul,» ütles ta.

Seriaali režissöör on Rando Pettai. Üks stsenariste oli Henri Sepp.

Võtted algavad järgmisel nädalal. Teleprojekti maksumust Tallinna TV ei avalikusta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles