Reformierakond: Savisaare aastatepikkused tegematajätmised on aeglustanud linna arengut (8)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets.
Ants Leemets. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Ants Leemetsa hinnangul on linnapea Edgar Savisaar oma tegemata tööga pärssinud linna arengut.

Leemetsa sõnul on paljud linnalise arengu seisukohalt olulised arengukavad lõpetanud kehtivuse juba ajal, mil Savisaar veel ametis oli, ning uusi arengukavasid pole tänaseni  vastu võetud.

«Linna arendamine on takerdunud, Savisaar ja tema alluvad on jätnud töö tegemata. Näiteks pole ühistranspordi liinivõrgu optimeerimise analüüs tänaseks valminud. Sellega seoses seisab juba aastaid ka ühistranspordi arengukava,» ütles Leemets. Tallinna ühistranspordi arengukava projekt sai koostatud aastateks 2011 – 2020, paraku ei ole seda esitatud linnavolikogule kinnitamiseks ja seda hoolimata korduvatest nõudmistest.

«Hetkel tegelikult kehtivaid arengukavasid on vaid käputäis,» ütles Leemets. Kehtivateks  arengukavadeks on tema sõnul enamasti ülddokumendid, näiteks Tallinna arengukava, eelarvestrateegia ja linnapiirkonna jätkusuutlik areng ning keskkonnastrateegia. Seevastu liikluse, ühistranspordi, parkimise ja põhi- ja üldkeskhariduse arengukavad on kehtivuse tänaseks lõpetanud.

Reformierakonna fraktsiooni esimees leiab, et Savisaar ja linnavalitsus näitavad sellega oma suhtumist Tallinna arengusse. «Lubatakse linnahalli ja Kalevi staadioni kordategemist ja haigla rajamist. Suurt plaani neil täna ei ole ja linnapead ka mitte. Et linna areng sammu edasi astuks, tuleks hakata linna arendama pikaajaliste kavade alusel,» sõnas Leemets.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles