Kruusimäe: Tallinna linnapea büroo neelab jätkuvalt tuhandeid eurosid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu liikme Tarmo Kruusimäe taunib olukorda, kus Tallinna maksumaksja kulutab igas kuus tuhandeid eurosid, et hoida palgal bürood linnapeale, keda ametis ei ole – Taavi Aasale esitatud arupärimistest selgus nimelt, et büroo liikmed töötavad jätkuvalt täiskoormusega, ja seda hoolimata linnapea tagandamisest.

«Tallinnal ei ole linnapead juba rohkem kui aasta, millele viitasid ka abilinnapead, kui nad Savisaart volikogu esimeheks kutsusid,» sõnas Kruusimäe Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) pressiteate vahendusel. «Sellest hoolimata on linna palgal linnapea autojuht, abi, referent ning koos hiljuti Põhja-Tallinnast minema saadetud ja linnavalitsuses pehme maandumise saanud Priit Kutseriga kuus nõunikku.»

«Kuigi linnavalitsus varjab oma töötajate palku kiivalt, on avalikud siiski palgavahemikud, millest selgub, et linnapea büroo tööshoidmine maksab linnale igakuiselt üle 10 000 euro makstud palkades, sinna juurde tuleb arvestada veel tööjõumaksud,» selgitas Kruusimäe. «Keskerakonna praktika kohaselt liigub sellest rahast vähemalt kümme protsenti parteikassasse.»

«Keskerakond majandab Tallinnas omakasupüüdlikult ega ürita seda isegi varjata. Taavi Aas ei suutnud mitte ühegi linnapea büroo liikme kohta tuua välja põhjendust, miks teda linna palgal vaja hoida on,» märkis Kruusimäe. «Eriliselt naeruväärne on hoida ametis linnapea autojuhti, kuigi Tallinnal ei ole ei linnapead ega autot. Õieti ei oleks linnapeal ka ametis olles autojuhti vaja, sest meil on ju ühistransport, mida linnavalitsuse liikmed võidu kiidavad, aga mingil põhjusel ise kasutada ei taha.»

Kruusimäe sõnul oleks linna rahakotile soodsaim linnapea büroo kuni linnapea puudumiseni sulgeda, sinna tööle jätta vaid automaatvastaja ning vajadusel võtta linnapea ülesandeid täitvale Taavi Aasale abiks nõunikke ülesandepõhise käsunduslepinguga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles