Tallinna päeval joostakse ümber Toompea

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooks vanalinnas.
Teatejooks vanalinnas. Foto: Martin Ilustrumm

Kesklinna valitsus kutsub üles valmistuma Tallinna päeval, 15. mail toimuvaks järjekordseks teatejooksuks «Toompea 18.45».

Tallinna Kesklinna vanema asetäitja ja Rahvarinde muuseumi juhataja Helen Lausma-Saare sõnul on aeg asuda moodustama võistkondi ning alustada treeningutega kuu aja pärast toimuvaks teatejooksuks.

«Osalema on oodatud koolide, asutuste, ettevõtete, sõpruskondade jt neljaliikmelised võistkonnad. Teatejooks koosneb neljast etapist, igaüks pikkusega 600-1000 meetrit. Seega tuleks eelnev meeskondlik treening kasuks,» ütles Lausma-Saar.

Kiek in de Köki juurest startiva ja ümber Toompea kulgeva teatejooksu ajalugu ulatub Lausma-Saare selgituse kohaselt tagasi aastasse 1990, mil valitsusjuht Edgar Savisaar kutsus kell 18.45 rahvast appi valitsushoone kaitsele.   

«Iga-aastase teatejooksu eesmärk on esile tuua Eesti rahva koondumises peituvat jõudu ning põlistada olulisi sündmusi meie iseseisvuse taastamise teel,» selgitas Rahvarinde muuseumi juhataja.

Traditsioonilise teatejooksu start antakse igal aastal kell 18.45. Eraldi võistlevad naised, mehed ja lapsed. Osalemine on kõigile tasuta. Teatejooksule saab registreeruda kuni 6. maini Rahvarinde muuseumi veebilehel, e-posti aadressil rrmuuseum@rrmuuseum.ee või Kesklinna valitsuse infosaalis aadressil Nunne tn 18. Teatejooksu ümber Toompea korraldab Eesti Kodukaitse Ajaloo Selts koostöös Kesklinna valitsuse ja Rahvarinde muuseumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles