Keskerakond umbusaldas Maardu linnapead

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valev Kald.
Valev Kald. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Maardu linnavolikogu tänasel erakorralisel istungil võeti linnapea kohalt seoses usalduse kaotusega maha Valev Kald.

Linnapea tagandamise poolt hääletas 13 linnavolikogu liiget, vastu hääletas kuus linnavolinikku. Umbusaldusavalduse algatasid linnavolikogu Keskfraktsiooni saadikud eelmisel volikogu istungil.

Maardu linnavolikogu Keskfraktsiooni esimees Väino Moor kinnitas, et umbusalduse avaldamise põhipõhjusteks on linnapea poolne koalitsioonilepingu rikkumine, sest koalitsioonilepingut peavad ellu viima mõlemad koalitsioonilepingu osapooled, sealhulgas kaadri paigutamisel vastutavatele positsioonidele linnavalitsuses.

Peale selle on tema sõnul umbusaldusavalduse põhjustena toodud «nõiajaht» linnavolikogu liikmetele, et vabaneda linnapeale isiklikult ebamugavatest inimestest, linnavolikogu liikmete ja abilinnapeade otsuste ja nõuannete ignoreerimine, ja ei oska töötada meeskonnas koos

oma kolleegidega.

«Linnavolikogu liikmed olid tõsiselt häiritud linnapea komandeeringutest juba siis kui ta töötas abilinnapeana, sõites näiteks Euroopa vasakjõudude kongressidele linna raha eest. Ka oma viimasele komandeeringule Lätti suundus ta linna mikrobussiga, jättes transpordita puuetega lapsed,» selgitas Moor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles