Video: Savisaare debüüt seriaalikangelasena (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel esilinastuvast tallinlaste raha eest tehtud seriaalist «Savisaare protsess» on juba liikvel reklaamklipp.

Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar osales täna linnavalitsuse pressikonverentsil ja rääkis enda osatäitmisest teleseriaalis «Savisaare protsess», kuid ei andnud vastust küsimusele, kui palju seriaali tegemine maksma läks.

«Nüüd kui te küsisite või õigemini, ma arvan, et te kavatsete veel küsida, et palju see film maksis, siis minu käest võite küsida ainult seda, et kui palju mulle maksti? Kas ma sain honorari nagu oma raamatute kirjutamise eest?» küsis Savisaar pressikonverentsil, kus ta ise oma küsimustele ka vastas.

«Vaadake, mina ei ole nagu Michal ja mina ei ole nagu Rosimannus. Kui neid vaadata, jääb kogu aeg mulje, et nad mõtlevad, aga palju ma selle eest saan. On selline inimese tüüp. Mina olen püüdnud käituda nagu Indrek Saar. Et kõik kunsti nimel ja kõik televaatajate ja rahva rõõmuks. Ma lähtun sellest ja see on ka vastuseks.»

Tallinna Televisiooni juht Toomas Lepp on varem öelnud, et tegemist on tükiga, mis «sammub salatragöödia ja reaalfantaasia žanri piirimail».

«See on dokumentaalseriaal lavastuslike osadega, mida on varem tehtud igasugustes formaatides,» kirjeldas seriaali tegevprodutsent Piret Toomvap-Schönberg.

Savisaare kriminaaluurimisele pühendatud viieosalises seriaalis kasutatakse vanu arhiivkaadreid, mis jõuavad ekraanile segamini lavastatud stseenidega.

«See on üles ehitatud nii, et on arhiivimaterjal ja siis on põiked lavastustesse, kuidas see oleks võinud olla ja kuidas need inimesed oleksid käitunud,» selgitas Toomvap-Schönberg.

Tegevprodutsent kinnitas, et seriaali teevad professionaalid professionaali tööriistadega.

«Me ei tee seda kuidagi põlve otsas. Me kasutame korralikku kaamerat, valgust, meil on kostümeerija, grimeerijad – meil on täiesti tavaline seriaali võttegrupp, mida kasutatakse iga lavastusliku seriaali puhul,» ütles ta.

Seriaali režissöör on Rando Pettai. Üks stsenariste oli Henri Sepp.

Teleprojekti maksumust ei avalikusta ka Tallinna TV.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles