Rõivas võttis sõna Reidi tee toetuseks (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi tee skeem.
Reidi tee skeem. Foto: Tallinna kommunaalamet

Peaminister Taavi Rõivas võttis sotsiaalmeedias sõna Tallinnas Russalka ja sadama vahele kavandatava Reidi tee teemal, märkides, et seda on väga vaja.

«Planeeringu detailide üle tuleb alati arutada, aga ühendust kui sellist on väga vaja. Ummikud ju igal tööpäeva hommikul,» kirjutas Rõivas Twitteris sekkudes kavandatava Reidi tee üle peetud arutelusse.

Seni ei ole valitsuse liikmed avalikkuses Tallinna linnavalitsuse toetatud tee osas arvamust avaldanud.

«Meriväljal elades sõitsin kesklinna vähemalt 40 minutit ja kogu liiklus käis läbi Vabaduse väljaku. No ei ole loogiline…,» märkis peaminister. «See viimane käis siis töölesõidu ehk hommikuse tipptunni kohta. Viimsi ja Pirita elanikud teavad omast käest,» lisas Rõivas.

Kavandatav Reidi tee on Russalka juurest Ahtri tänavani viiv 2,4 kilomeetri pikkune ja mõlemas suunas kaheraline magistraal, millest suur osa kulgeks täiesti mere ääres, blokeerides sellega inimestel seni kasutada olnud võimaluse mereranda nautida.

Linnavalitsus on lootnud Reidi tee ehitust alustada sel sügisel. See läheks maksma umbes 30 miljonit eurot, millest enamik tuleb Euroopa Liidu rahast. Praeguseks on eskiisprojektid siiski laiema arutelu alla tõusnud ning linnavalitsus teatas kolmapäeval, et ootab kuni 10. maini kõigilt huvilistelt võimalikke täiendavaid ettepanekuid projekti kohta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles