Tallinna lisaeelarvest saavad raha haridus, lapsed ja lemmikloomad (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse kassast varastati sularaha. Foto on illustratiivne.
Kaupluse kassast varastati sularaha. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks ja saatis volikogule arutada lisaeelarve, mille maht on 25 miljonit eurot.

«Sellest tulude kasv on 17,9 miljonit, millest omakorda 11 miljonit on erinevad toetused. Põhiliselt on see seotud sellega, et hariduses ja ka muudes valdkondades riigi toetuste jaotus tehti alles siis, kui Tallinna linnaeelarve oli juba vastu võetud. Näiteks need haridustoetused, mis me riigilt saame, kajastuvad lisaeelarves,» rääkis linnapea kohuseid täitev abilinnapea Taavi Aas.

«Omalt poolt suurendasime eelarvet 6,7 miljoni euro võrra, need on linna enda tulud. Sellest üksikisiku tulumaksu kasv on kuus miljonit. See on põhi, mille pealt on tehtud linna enda poolt tehtavad kulutused,» lisas ta.

Haridusvaldkonnale eraldatakse lisaeelarvega 2,5 miljonit eurot,  millest pool on ette nähtud lasteaednike kuueprotsendiliseks palgakasvuks. Teine oluline osa on investeeringud tulevastesse kooliprojektidesse ning kahe lasteaia projekti ettevalmistamine. Tegemist on Veerise lasteaiaga Õismäel ja Pirita-Kose lasteaiaga.

Peale lasteaiatöötajate palgakasvu on ette nähtud ka vahendid sotsiaalvaldkonna asutuste töötajate kuueprotsendiliseks palgakasvuks. «Asutustel on loomulikult vabadus reageerida sellele paindlikult ja tõsta palkasid vajadusel ka rohkem kui kuus protsenti. Selleks on ette nähtud 309 000 eurot,» lausus Aas.

Mänguväljakutele on lisaeelarves ette nähtud 225 000 eurot. See on nii sportmängude väljakute kui laste mänguväljakute rajamiseks ning järgmise perioodi projektide ettevalmistamiseks ja ka ühe koerte mänguväljaku rajamiseks Tuvi parki kesklinnas.

«Lisaeelarve üks oluline aspekt on ka see, et eraldasime 440 000 eurot  linna enda loomade varjupaiga väljaehitamiseks pluss veel 150 000 eurot tegevuskuludeks. Tänavu suve teises pooles peaks linna oma loomade varjupaik valmis olema. Olulistest objektidest andsime raha juurde linnahallile. Teadupärast seal on lõppemas ehitustehniline ekspertiis ja kui see on valmis, siis tahaks alustada projekteerimisega, kõigepealt lähteülesande koostamisega. Selleks on lisaeelarves ette nähtud täiendavad 250 000 eurot,» selgitas abilinnapea.

Lasteaiad saavad raha veel õuealade korrastamiseks ja valgustuse parandamiseks. «Selle lisaeelarve märksõnad ongi haridus, lapsed ja lemmikloomad,» resümeeris Aas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles