Tallinn ei andnud 9. mai rongkäiguks luba (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filtri tee 9. mail.
Filtri tee 9. mail. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna transpordiamet ei  andnud luba liikluse sulgemiseks  9. mail soovitud rongkäiguks Tallinna Autobussijaama juurest Filtri teele.

Amet põhjendas keeldumist sellega, et liikluse sulgemine häirib maakonnaliinide busside väljasõitu bussijaamast, Tallinna linna ühistranspordiliine ja raskendab seega Kesklinna kalmistut külastada soovivate inimeste liikumist Filtri teel asuvale Kaitseväe kalmistule.

Rongkäigu kogunemine avaldaks mõju Juhkentali tänava kaudu Liivalaia tänavale ja Odra tänava kaudu Tartu maanteele, mis on linna peamised magistraaltänavad ning selline ilmne mõju sujuvale liiklusele, eriti tipptunni ajal, tuleb välistada.

Transpordiamet soovitab jätta sõiduk kalmistust kaugemale ning kohale tulla mööda kõnniteid jalgsi, et anda võimalus ka puudega või kõrges vanuses inimestel kalmistut soovi korral külastada. Liiklusummikuid aitab vältida liiklusseaduse nõuete korrektne täitmine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles