Algab Kopli trammitee rekonstrueerimine

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Mihkel Maripuu

1.juunil algab Kopli suunalise trammitee rekonstrueerimine, mille tõttu trammid suvel Koplisse ei sõida.

Kopli suunalise trammiliini taristu projekteerimise ja rekonstrueerimise  riigihanke võitis OÜ Bauschmidt ja AS TREF Nord ühispakkumus. Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul algas kohe pärast võitjaga lepingu sõlmimist projekteerimine, millega tänaseks on jõutud  I etapi osas lõpusirgele ning 1. juunil võivad tööd alata.

«Koos linnaametite ning ehitajaga oleme täpsustanud kavandatavate tööde graafiku ning mahud,» ütles Tamm. «3. ja 4. trammiliini rekonstrueerimisel saadud kogemus aitab meil teostada Kopli suunalise trammitee uuendamise võimalikult vähe linlaste igapäevaelu häirides ning lühimate tähtaegadega. Tuleva aasta oktoobris on kogu pealinna rööbastee viidud 21. sajandi nõuetega vastavusse ning trammiliiklus muutunud mugavamaks, turvalisemaks ning täpsemaks kui kunagi varem kogu Tallinna trammi ligi 130-aastase ajaloo vältel.»

Rekonstrueeritava trammitee pikkus on 16 kilomeetrit Viru väljakust kuni Kopli depooni. Rööpad paigaldatakse betoonalusele, vahetatakse välja kontaktliin ning kandemastid. Lõigul Suur Rannavärav – Balti jaam viiakse trammitee lähemale Skoone bastionile, arvestades perspektiivset Rannavärava tänava sulgemist autoliiklusele. Kolme veoalajaama paigaldatakse uued seadmed. Viru ringil arvestatakse Tallinna uue peatänava visiooniga. Kõik peatused saavad trammiooteplatvormid ning ootekojad. Sõiduteega ristumised muudetakse ohutumaks, paigaldades foorid ning kujundades ümber liikluslogistilised lahendused. Kopli trammidepoo saab võimekuse parkida uusi CAF Urbos tramme.

Tööd viiakse läbi kolmes etapis:

I etapp

trammiliiklus suunal Viru ring – Kopli suletakse 1. juunil 2016;

ehitustööd lõigul Viru ring – Suur-Rannavärava tee toimuvad 1. juuni -31. august 2016;

Balti jaama kõrvale rajatakse ajutine tagasipöördering 1. juuni  - 31. august 2016;

trammiliiklus taastatakse lõigul Viru ring – Balti jaama ajutine tagasipöördering alates 1. septembrist 2016.

II etapp

uue Skoone bastioni kõrvalt kulgeva trammitee ehitamine Suur-Rannavärava tänavast Balti jaama ajutise tagasipöörderingini toimub 2017. aasta suvel, kuna tööde tegemine sõltub vallikraavi tugimüüri eksponeerimiseks vajalikest ettevalmistustest.

III etapp

Kopli suunalise trammitee ehitamine alates Balti jaamast kuni Kopli depooni  september 2016 – oktoober 2017;

Kopli depoo rekonstrueerimine 2017. aasta kevad-sügis.

Trammiliikluse katkestamisel teenindavad sõitjaid asendusbussid. Projekti kogumaksumus on ligi 20 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles