Klandorf umbusaldamisest: eks ma siis aukohtus viskan nad erakonnast välja

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsuse pressikonverents. Pildil vasakul Kalle Klandorf.
Tallinna linnavalitsuse pressikonverents. Pildil vasakul Kalle Klandorf. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et ei tea tema võimalikust umbusaldamisest midagi, kuid tuletas meelde, et Keskerakonna põhikirja järgi ei saa erakonna liige umbusaldada riigikogus või kohaliku omavalitsuse volikogus oma parteikaaslast.

Klandorf ütles, et istub praegu oma kabinetis ja loeb uudised abilinnapeade võimaliku umbusaldamise kohta. Postimehele teadaolevalt võib homsel volikogu istungil tekkida päevakorda punkt, millega esitatakse umbusaldusavaldus abilinnapeadele Kalle Klandorfile ja Arvo Sarapuule.

«Mina seda ei tea. Kas teil see umbusaldamise sisu ka olemas on? Ega umbusaldamine ei ole lihtsalt niisama, et tõusen püsti ja umbusaldan kedagi, seal on mingi sisu ka,» arutles Klandorf ja selgitas, et helistas just praegu mõnele volikokku kuuluvale keskerakondlasele.

«Nemad väidavad, et nemad pole kuulnud, aga kes seda teab. Ma ei tea seda tehnoloogiat antud juhul. Eks siis homme paistab,» nentis ta ja lisas: «Ega sellepärast veel töö seisma ei jää, kui keegi tahab umbusaldada. See voli on volikogu saadikul alati olemas.»

«Need, kes seda teevad, riskivad parteist väljaviskamisega. Ma olen aukohtu esimees, eks ma siis viskan nad välja.»

Klandorf rääkis, et võttis kuulujutu peale Keskerakonna põhikirja lahti ja viskas pilgu peale. Põhikirjas on selgelt kirjas, et erakonna liige arvatakse erakonnast välja, kui ta hääletab vastu fraktsiooni otsustele või seisukohtadele või umbusaldab riigikogus või kohaliku omavalitsuse volikogus erakonna liiget.

«Need, kes seda teevad, riskivad parteist väljaviskamisega. Ma olen aukohtu esimees, eks ma siis viskan nad välja,» muheles Klandorf ja lisas, et see on üsna groteskne olukord.

Erakonna esimehega Klandorf rääkinud pole. «Ei, mis ma temalt ikka küsin, ega tema ju hetkel pole Tallinna volikogu liige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles