Urmas Seaver: rahanäljas mehe vihapurse?

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Seaver
Urmas Seaver Foto: Peeter Langovits

Eile Tallinna munitsipaalpolitsei juhi kohalt tagasi astunud Kaimo Järvik oli justiitsministeeriumi asekantsleri hinnangul pahurus ise, kui riik otsustas kohtutäiturite jagatavate trahvide sundkorras sissenõudmise süsteemi muuta.



Isegi nii pahur, et ühel koosolekul ähvardas vihahoos trahviotsused tänavale kallata. Süsteemi muutmine tähendanuks seda, et ameti juht ei saaks enam ise oma suva järgi valida, millisele kohtutäiturile ta maksmata trahvid üle annab. Umbes 2350 euro (ligi ­36 000 krooni) suuruse kuupalgaga Järvikut ajas see ilmselt närvi – tal oli välja kujunenud oma põhimees, kohtutäitur Priit Lantin, kellega koostööd teha.

Kaitsepolitsei pidas laupäeval mõlemad mehed kinni ja kahtlustab, et Järvik võttis Lantinilt 9500 eurot pistist, et nõuded ikka õige mehe kätte läheksid. Kui kaitsepolitsei kahtlustus tõeks osutub, jääb üle vaid imestada, kui varjamatult üks ametnik oma lisatuluallikat kaitses. Samuti paneks hämmastama kõrgepalgalise mehe niivõrd suur rahanälg. Sümboolne oli ka päev, mil Järviku uudis meediasse jõudis, sest just eile algas teise kõrge linnaametniku Ivo Parbuse kohtuprotsess, kus prokuratuur süüdistab Parbust 62 660 ­euro (980 410 krooni) suuruse pistise võtmises nii endale kui Keskerakonnaga seotud Jüri Vilmsi sihtasutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles