Gonsiori tänav rekonstrueeritakse välisprojekti abil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonsiori tänav.
Gonsiori tänav. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Linnavolikogus istungil neljapäeval võeti vastu otsus linna osalemiseks Ühtekuuluvusfondi välisprojektis «Gonsiori tänava rekonstrueerimine Tallinnas».

Projekti tulemusel ehitatakse ümber Gonsiori tänava koridor ja liiklusruum jagatakse ümber ühistranspordi kasuks, lisaks rajatakse jalg- ja jalgrattateid ning rekonstrueeritakse tänavavalgustust.

Projektiga kavandatakse piirata ühe suuna liiklus eratranspordile, ehitada välja mõlemasuunalised eraldatud ühistranspordirajad koos ühistranspordipeatuste uuendamisega, mõlemas suunas kaks peatust, ja seeläbi suurendada ühistranspordi ühenduskiirust.

Tallinna linnavalitsuse 2. märtsi istungil kiideti heaks Tallinna linnavalitsuse teede juhtkomisjoni valitud Gonsiori tänava rekonstrueerimise eskiisprojekti parim lahendus, mille kohaselt on Gonsiori tänava linnast väljuval liiklussuunal üks ühissõidukirada ja üks tavaliikluse sõidurada, siseneval suunal üks ühissõidukirada. Kunderi tänaval muudetakse liikluslahendust ning lisaks rajatakse parempööre K. Türnpu tänavalt Tartu maantee kesklinna suunale.

Projekti tegevuste kavandatav elluviimise aeg on august 2016 – detsember 2017. Abikõlblik projekti kogueelarve on 6 755 100 eurot, millest maksimaalne välistoetus Tallinna linnale on 5 741 835 eurot ja projekti omafinantseering 1 013 265 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles