TJA algatas Keila varikatuse varingu uurimiseks menetluse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keilas Allika 2 korterelamul kukkus alla välisukse varikatus.
Keilas Allika 2 korterelamul kukkus alla välisukse varikatus. Foto: Valdur Vacht

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) algatas menetluse 23. mail Keilas Allika tänaval aset leidnud kortermaja varikatuse varingu põhjuste väljaselgitamiseks.

Menetluse käigus on teostatud paikvaatlus ning hetkel toimub aktiivne infovahetus korteriühistuga, teatas TJA pressiesindaja.

TJA varasemad menetlused ning 2014. aastal läbiviidud suurpaneel-korterelamute rõdupiirete uuring näitavad, et varikatuste ja rõdupiirete varingute ning muude sarnaste ohtlike olukordade peamiseks põhjuseks on kehv ehitusaegne ehituskvaliteet, ebapiisav hooldus ja remont ning konstruktsioonilahenduste muutmine seadusest tulenevaid nõudeid järgimata.

Ehitise ohutuse ja korrashoiu eest vastutab ehitise omanik ning muuhulgas on ka varikatuste, rõdupiirete ja muude ehitise osade seisukorra kontroll korteriomanike ja korteriühistute vastutusala.

Sõltumata sellest, kas hoone rõdupiirete või varikatustega on esinenud probleeme, tuleks omanikel ja korteriühistutel jälgida nende seisukorda. Konstruktsioonide seisukorrale hinnangu saamiseks ning ohutuse tagamiseks vajalike tegevuste kohta soovituste saamiseks tasub omanikel konsulteerida ehitusala ekspertidega ning vajadusel tellida ehitise erakorraline audit.

Õnnetuste ja ohuolukordade ärahoidmiseks ning konstruktsioonide eluea pikendamiseks on vältimatu korraline hooldus. Kõik ümberehitustööd (sh koormuse lisamine, tugipostide eemaldamine jms) tuleb teostada ehitusseadustiku nõudeid järgides ning pädevaid spetsialiste kaasates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles