Mahajäetud garaažidest leitud kassipojad viidi loomade hoiupaika

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahajäetud garaažides elutsenud kassipojad püüti kinni ja toimetati loomade hoiupaika.
Mahajäetud garaažides elutsenud kassipojad püüti kinni ja toimetati loomade hoiupaika. Foto: Jaanus Lensment

Munitsipaalpolitsei ja loomade hoiupaiga töötajad asusid üheskoos püüdma Tallinnas Asula tänava lähedal mahajäetud garaažides elutsevaid kass, kellest üks ründas hiljuti inimest.

Mai esimesel nädalal ründas Asula tänava mahajäetud garaažide juures koeraga jalutanud meest kass. Kõigepealt ründas kass koera ja kui peremees koera sülle võttis, ka inimest. Kass klammerdus küüntega mehe käsivarde ning küünistas nii vasakut seljapoolt, rinnaosa ning kõrva. Mehele osutati EMO-s esmaabi ning suunati Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikusse.

Mees tegi avalduse nii mupole kui politseile. Mupo kesklinna tugipunkti töötajad avastasid garaažidest paarikümnes kassist koosneva koloonia. Üles leiti ka arvatav ründaja kass ja selgus ka kassi agressiivsuse põhjus. Nimelt oli kiisul kuus väikest poega, keda ema toona südilt kaitsma asus.

Täna  käis mupo koos hoiupaiga loomapüüdjaga kohapeal, et kassipojad haisvast ning antisanitaarsest elupaigast ära viia. Kassi omanik, garaažis kolme kaaslasega elav kodutu Margus oli nõus pojad ise kinni püüdma ja hoiupaiga esindajale üle andma. «Ta on metsik jah, ning võõraste juuresolekul ta poegi niisama ei loovuta. Ta on praegu juba nii rahutu, lõi mullegi küüned sisse,» ütles Margus ning näitas oma veritsevat jalga. Garaažis oli veel kaks kaaslast, kes Margusele appi tõttasid ning peagi olid garaaži eri nurkadesse laiali jooksnud väiksed karvakerad puuris. Loomade hoiupaik vaatab loomakesed üle ning teeb vajalikud vaktsineerimised ning kiipimised.

Ülejäänud kassid end ei näidanud, välja arvatud üks uudishimulik, kes katuselt toimuvat jälgis. Kassiemast Margus ei loobunud. Ta olevat nimelt leidnud endale «uue elamise» Suur-Sõjamäel ning kass kui truu kaaslane läheb temaga kaasa. «Täna juba kolime ära,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles