Rekonstrueeritud Pärnu maantee avatakse esmaspäeval liiklusele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee remont.
Pärnu maantee remont. Foto: Liis Treimann

Rekonstrueeritud Pärnu maantee lõik avatakse liiklusele alates esmaspäeva, 6. juuni varahommikust.

Pärnu maantee 238 ja Kitsarööpa tee vahelisel lõigul tehtud rekonstrueerimistööde eesmärk oli nii autode kui kergliiklejate sõidumugavuse suurendamine ja liiklusohutuse taseme tõstmine.

Samaaegselt sõidutee, jalgratta- ja jalgteede ning kõnniteede ehitusega uuendati tehnovõrgud ning ehitati uus sademeveekanalisatsiooni torustik Risti tänava ja vana raudteetammi vahelisele lõigule. Rekonstrueerimistööd vähendavad teelt lähtuvat negatiivset mõju keskkonnale ning naaberkinnistutele kuna sõidu- ja jalgteede katenditelt juhitakse vesi sademevee kanalisatsiooni ning senisest tasasem teekate tagab sujuvama liikluse mille tõttu väheneb tänava mürafoon ja sõidukite poolt õhku paisatavate heitgaaside hulk, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tööde käigus rajati paaritute numbritega majade poolele kahe meetri laiune kõnnitee ja paarisnumbritega majade poolele kinnistute aedade asukohast lähtudes varieeruvalt keskmiselt 3,5 meetri laiune kergliiklustee. Rekonstrueeriti tänavavalgustus ja uuendati liikluskorraldusvahendid. Vana raudteetammiga (olemasoleva kergliiklusteega) ristumise kohta rajati täiendav reguleerimata ülekäigurada.

«Kergliiklustee on varasematel aastatel Tallinna linna poolt endisele raudteetammile rajatud Lääne-Tallinna ühendatud kergliiklusteede loogiliseks jätkuks, ühendades omavahel Ülemiste liiklussõlmest Pärnu maanteele suunduva kergliiklustee läbi Rahumäe ning Nõmme keskuse Õismäele suunduva endise raudteetammile rajatud kergliiklustee,» selgitas kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik. «Tööde valmimise järgselt on omavahel ühtsesse kergliiklusteede võrgustikku ühendatud Lasnamäe linnaosa ja Haabersti linnaosa kergliiklusteed.»

Tööde lepinguline tähtaeg on 30. juuni. Töövõtja lõpetab objektil veel viimaseid töid, mille tõttu tuleb tööde teostamise piirkonnas olla endiselt tähelepanelik ning järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid. Korrastatud tänavalõigu pikkus on 556 meetrit.  Tööde teostaja on Nordecon AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles