Uus Pirita keskus avab uksed oktoobris (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel reedel peeti sarikapidu endises Pirita linnaosavalitsuse hoones, kus sügisel avab uksed uus Pirita keskus.

Merivälja tee 24 hoones asus varem Pirita linnaosavalitsus. Eelmisel aastal vahetas linn hoone jõe ääres asuva renoveeritud Kloostri tee 6 hoone vastu. Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder ütles, et vahetuse üheks oluliseks eesmärgiks oligi leida linnaosa keskusele uus hingamine. «Kui mõtleme, milline nägi see maja välja varem ja kuidas see peatselt hakkab välja nägema, millised võimalused piritalastele avanevad, siis on hoonete vahetus olnud kahtlemata igati positiivne,» arvas Mölder.

Keskuse norralastest omanikke esindav Anneli Hirv rääkis, et uus Pirita keskus saab olema kohalikule elanikule mõeldud väike keskus, kus inimene saab kiiresti oma igapäevased asjad ära ajada. «Arendaja on teinud seda selleks, et ümberkaudsetele elanikel, aga ka kõigil neil, kellele see tee peale jääb, oleks üks väike ja armas koht, kus saab teha igapäevased toiduostud ja kasutada kõiki igapäevaseid teenuseid. Samuti saab siia tulla nii perega kui sõpradega aega veetma, sest majas on kokku kuus söögikohta.

«Ülemisel korrusel on kaks restorani, millel on suured ja väga mõnusad terrassid. Siis on veel hommikusööki pakkuv kohvik, mille taoline on siinkandis praegu puudu. Siis on veel kolm tänavatoidukohta, mis pakuvad näiteks burritosid, pitsasid ja muud,» rääkis Hirv.

Keskuse põhirentnikud on Rimi toidukauplus esimesel korrusel ja MyFitnessi spordiklubi teisel korrusel. Peale selle veel lillepood, veinipood, ilusalong, laste mängumaa ja lastehoid, kuhu võib lapse tunniks või paariks jätta.

Ühel pool maja on 90 ja teisel pool 30 parkimiskohta. Hoone Merivälja tee poolsel küljel tulevikus parkimiskohti ei ole, selle asemel on seal lai kõnnitee.

Maja omanikud ja arhitekt Priit Kaljapulk on püüdnud säilitada hoone olemust ja leida võimalusi, et keskus harmoneeruks kõrvalseisvate hoonetega. Samuti on omanikud panustanud keskuse siseviimistlusse, mis saab olema tavapärasest ainulaadsem ja annab klientidele edasi mõnusa, Piritale omase atmosfääri. Sisearhitektideks on JANKEN Wisespace. Keskust ehitab Messiehitus. Pirita keskus avatakse tänavu oktoobris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles