Harjumaal tabati reidi käigus tosin roolijoodikut (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodikud ja muud rikkujad
Roolijoodikud ja muud rikkujad Foto: Martin Ilustrumm

Politsei tabas täna Harjumaal reidi käigus 12 alkoholi tarvitanud juhti, kelle hulgas oli ka neli veokijuhti.

Põhja prefektuuri politseinikud kontrollisid täna Tallinnas ja Harjumaal umbes 1300 sõidukijuhti, kellest 12 olid alkoholi tarvitanud ning neist neli olid veokijuhid. 

Reedel kontrollisid korrakaitsjad 1830 juhti, kelle seas oli viis alkoholi tarvitanud sohvrit. 

Tänavu viie kuuga on joobes juhid üle Eesti põhjustanud enam kui poolsada liiklusõnnetust, milles on viga saanud 82 inimest ja hukkunud üks inimene. Seetõttu on iga joobes juht meie liikluses liiast, toonitas Põhja prefektuur sotsiaalmeedia vahendusel.

Kokku on korrakaitsjad sel aastal liiklusest kõrvaldanud 3000 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 1200 suhtes on alustatud kriminaalmenetlust, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Põhja prefektuuri statistika kinnitab, et alkoholi tõttu inimvigastustega lõppenud liiklusõnnetuste arv püsib jätkuvalt kõrge. «Ka üks joobes juht liikluses on juba ülisuur oht kaasliiklejatele, seega olukorda võib pidada päris halvaks praegusel hetkel,» nentis Põhja prefektuuri patrullitalituse juht Taavi Kirss, lisades, et olukorra parandamiseks tuleb kaasata lisajõudusid. 

Politsei rõhutab, et kahtlase sõidustiiliga roolikeerajast võiks alati teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles