Energia avastuskeskuse perepäevadele tuleb eksponaadiks päris politseiauto

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

11. ja 12. juunil tähistab Energia avastuskeskus «Tänutähe» suve perepäevadega, kus lapsed saavad uurida ja avastada päris politseiautot.

Laupäeval teeb muusikat politsei- ja piirivalveorkester koos Laulukarusell 2015 võitja Marten Männistega. Lapsi tervitab lõvi Leo.

Perepäevad on osa Energia avastuskeskuse loodud algatusest «Tänutäht», millega 28 Eesti muuseumi ja külastuskeskkonda väärtustavad 2016. aasta suvel Eesti politseinike tööd.

Algatuses osalevates muuseumide külastamine on politseinikele, abipolitseinikele, vabatahtlikele merepäästjatele ja nende pereliikmetele 2016. aasta suvel tasuta. Algatusega liitunud keskustes toimuvad suvel «Tänutähe» perepäevad, kui politsei tuleb omakorda nõu andma ja oma igapäevaseid tegevusi tutvustama.

«Energia avastuskeskuse «Tänutähe» perepäevadele tasub kindlasti tulla seepärast, et mitte iga päev ei ole võimalust vabatahtlikult moodsasse ja täisvarustuses politseiautosse pugeda ning selle kohta politseinikule küsimusi esitada. Samuti – kui politsei on majas, on majas hea ja turvaline olla ja mis saaks olla toredam, kui avastuskeskuses turvaliselt koos oma perega avastada, katsetada ja mängida,» ütles Energia avastuskeskuse juhataja Kertu Saks.

Energia avastuskeskuse «Tänutähe» perepäevadel on lisaks politseiteemalistele tegevustele avatud ka kõik keskuse näitused kolmel korrusel, kus on enam kui 130 põnevat käed-külge eksponaati. Näeb, kuidas keskuse suures saalis tehakse ehtsat välku, aetakse staatikademonstratsiooni ajal juuksed püsti ning keskuse pileti olemasolul saavad lapsed ka «Kristallide korrapärase maailma» ning «Kristallidest tähtkujude» töötubades sätendavat ja helkivat ilu tasuta luua.

Energia avastuskeskus soovib, et «Tänutähe» algatus jätkuks igal suvel ning erinevatel aastatel väärtustatakse samasuguse koostöö kaudu erinevate ühiskonna kaitsmisega tegelevate ametite tööd. 11. ja 12. juuni «Tänutähe» perepäevade programmi näeb Energia avastuskeskuse veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles