Robert Antropov võib valimistel osaleda üksikkandidaadina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Antropov 2007. aasta riigikogu valimiste tulemusi oodates.
Robert Antropov 2007. aasta riigikogu valimiste tulemusi oodates. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Reformierakonna valimisnimekirjast välja jäänud riigikogu liige Robert Antropov võib kandideerida valimistel üksikkandidaadina.

Antropov ütles BNSile, et peab enda nimekirjast väljajäämist absurdseks. Enda sõnul soovis ta valimistel kandideerida Harju- ja Raplamaal, kuid kohalike reformierakondlaste vastuseisu tõttu ta sisevalimistele ega kandidaatide nimekirja ei pääsenud. «Seda võib nimetada absurdiks ruudus, kui inimesele, kes on valitud rahva poolt riigikokku, ei anta enam õigust kandideerida ja see otsustatakse mitte partei juhtorganite, vaid maakonna tasemel,» lausus ta.

Ta märkis, et on samal ajal teinud riigikogus palju tööd ja ka toetajaid on tal palju. «Ma ei taha oma inimesi alt vedada, hääli ära visata ega ka kellelelgi niisama kinkida. Seega olen tõsiste valikute ees,» ütles Antropov, kelle sõnul on talle tehtud teiste erakondade poolt kandideerimiseks juba "erinevaid ettepanekuid».

Antropovi sõnul on siiski kõige tõenäolisem, et ta kandideerib valimistel üksikkandidaadina. «Hingelt ja maailmavaatel kuulun ikkagi liberaalide sekka, kuid kahjuks on isiklikud suhted maailmavaatest tugevamad,» lausus ta. «Täna tuleb olukorda võtta, nagu ta on. Loodan, et erakond areneb ja ka inimesed vahetuvad.»

Reformierakonnast välja astuma ta enda sõnul praegu ei kiirusta. «Kui langetan otsuse, kuidas ja kellega valimistel kandideerin, teen ka järgmised otsused,» ütles ta ja lisas, et üksikkandidaadina valimistele minnes ei pea ta erakonnast lahkuma, küll aga siis, kui ta otsustab mõne teise nimekirjaga ühineda.

2006. aasta sügisel Reformierakonda astunud Antropov kandideeris eelmistel, 2007. aasta valimistel Lääne-Virumaal, kus ta kogus 2085 häält. Riigikokku pääses ta 2009. aasta suvel Euroopa Parlamendi liikmeks valitud Kristiina Ojulandi asendusliikmena.

Enne seda töötas Antropov aastatel 2005-2009 Paldiski Sadamate ASi juhatuse esimehe ning 2003-2005 politseiameti politseipeadirektorina.

Reformierakonna üldkogu kinnitas laupäeval 125-liikmelise valimisnimekirja, mida juhib erakonna esimees, Harju- ja Raplamaal kandideeriv peaminister Andrus Ansip. Valimistel osalevad kandidaadid ja üldnimekirja järjestus selgusid erakonna sisevalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles