Fotod ja video: Saku vallast leiti konteiner radioaktiivse ainega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast leiti Saku vallast metallist konteiner, mis sisaldas radioaktiivset ainet. 

Häirekeskus sai kell 00.57 teate, et Saku vallast Saustinõmme külast leiti suuremat sorti metallist silinder. Kuna päästjatel ei olnud võimalik kohapeal selgeks teha, mis aine silindri sees oli, viis erikeemiatalitus selle endaga kaasa.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs ütles kella 16 ajal Postimehele, et analüüside abil tehti kindlaks, et konteineris oli uraani isotoop. «Lisaks tehti kindlaks, et läbi konteineri tulev kiirgus on minimaalne ja mingisugust ohtu ei ole,» selgitas ta.

«Et see ka nii jääks, siis seda konteinerit avama ei hakata, vaid toimetatakse radioaktiivsete jäätmete käitlemisega tegeleva ettevõtte hoidlasse, kus see tõenäoliselt betoneeritakse,» lisas Hirs.

Praegu on alust arvata, et konteiner on samas kohas olnud juba tükk aega, võib-olla isegi aastakümneid. Seetõttu ei alusta ka kaitsepolitseiamet uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles