Purjus pidutseja lõi politseinikku ja põgenes sündmuskohalt (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna südalinna klubis sattus agressiivselt käitunud purjus Soome kodanik turvatöötajatega pahuksisse. Kohale kutsuti politsei. Mehe politseibussi toimetamisel ründas üht korrakaitsjaist kinnipeetud välismaalasega koos olnud samuti alkoholijoobes kaaslane, kes põgenes sündmuskohalt.
 

Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere ütles Postimehele, et öösel vastu pühapäeva kella kahe ajal kutsusid Vana-Viru tänaval asuva ööklubi turvamehed politsei ära viima agressiivselt käitunud meest, kel politsei mõõtis 2,5 promillise joobe.

Politsei pidas 31-aastase Soome kodaniku kinni ja ta viidi klubist välja. Mehe politseibussi panemisel hakkas ta ametnikele vastu ja politseinikke üritas takistada tema 29-aastane elukaaslane. Nendega koos olnud 37-aastane mees lõi politseinikku rusikaga näkku. Lööja lahkus sündmuskohalt, kuid patrull pidas ta peagi kinni.

Kõik kolm isikut olid enam kui 1,5 promillises joobes, nad viidi arestimajja ja nende suhtes alustati kriminaalmenetlust. Täna võeti mõlemad mehed prokuröri taotlusel Harju maakohtu otsusega vahi alla.

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on sel aastal politseinikke rünnatud üle kolmekümne korra ja ka möödunud nädalavahetusel ei olnud see juhtum ainus. «Töö, mida politseinikud inimeste turvalisuse nimel teevad, ei ole ohutu ning patrull ei tea kunagi, mis teda järgmisel väljakutsel tegelikult ees ootab. Kui politsei läheb kedagi kinni pidama, on see teiste inimeste abistamiseks ning just sel põhjusel on politseiniku korraldusel seaduse jõud. Inimeste reaktsioon politsei sekkumisele on erinev, aga selle juhtumi puhul võib küll küsida, kas need inimesed käituksid kaine peaga samamoodi,» sõnas Jaani.

Lisaks eelnevale juhtus pühapäeval Harjumaal veel kaks vägivallajuhtumit võimuesindaja vastu:

12. juunil teatati, et kuriteos kahtlustatav 41-aastane mees lõi arestimaja töötajat ja põhjustas talle füüsilist valu. 

12. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris lõi 40-aastane naine politseinikku. Naine toimetati kainestusmajja kainenema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles