Kaljulaid: süstlavahetuspunktil on mõjukad vastased

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Arengu Instituut keeldus rahastamast süstlavahetuspunkti tegevust Paldiski maanteel.
Tervise Arengu Instituut keeldus rahastamast süstlavahetuspunkti tegevust Paldiski maanteel. Foto: Jaanus Lensment

Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaiu sõnul on linnaosa teinud AIDS-i tugikeskuse süstlavahetuspunktile uut asukohta valides kaalutletud ja igati põhjendatud otsuse ning on valmis seda kohtus kaitsma.

«Lihtne see ei saa olema, sest tugikeskuse avamise vastu on asunud võitlema mõjukad vandeadvokaadid Allar Jõks ja Carri Ginter,» ütles Kaljulaid.

«Eile koostatud kohtumäärus ei sisalda ühtegi sisulist hinnangut selle kohta, kas Paldiski maantee on AIDS-i tugikeskuse jaoks sobiv asukoht. Kohus võib kuni 30 päevaks õiguskaitset kohaldada määrusega, mis ei sisalda põhjendusi. Seda õigust on kohus kasutanud. Seega ärme tõtta ajast ette ja tõlgenda kohtu määrust tugikeskuse avamist keelava otsusena. Kohtulikke hinnanguid ei ole antud. Kohtuvaidlus seisab alles ees,» ütles Kaljulaid.

Põhja-Tallinna vanema sõnul linnaosavalitsus on arvestanud sellega, et kohus võib punkti avamise peatada, olenemata sellest, et leping on sõlmitud.

«Plaan B pole kunagi nii hea kui plaan A, aga loomulikult on see meil olemas. Meie siin linnaosa tasemel oleme huvitatud ainult ühest. Et kasutatud ja nakatanud süstlad ei jõuaks linnaosa tänavatele ja ei ohustaks seal inimesi, eriti lapsi. Süstlavahetusteenus on sellest seisukohast asendamatu,» rõhutas Kaljulaid.

Linnaosa tegi Kaljulaiu sõnul kaalutletud valiku, otsustades avada tugikeskus Paldiski maanteel. Selle langetamises osalesid linnaosa ametnikud, kes on selle linnaosa heaks töötanud kümneid aastaid ja tunnevad seda linnaosa paremini kui keegi teine. Samuti AIDS-i tugikeskuse spetsialistid, kelle elutöö on narkoennetus ja kahjudega võitlemine.

Linnaosavanem kinnitas, et praegu arutakse tekkinud olukorda linna õigusspetsialistide ja koostööpartneritega. Oma järgmistest sammudes annab linnaosavalitsus teada järgmise nädala alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles