Video: esimene viiking jõudis Tallinna

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Sel aastal on Eestis viikingite suvi ning esimene tuhat aastat tagasi elanud viiking jõudis Eestisse ja otsib nüüd kohta, kus peatuda. Vaata videost, kuidas tal see õnnestub.

Eesti Meremuuseum asub suvel tutvustama viikingite kultuuri ning avab selleks puhuks kaks näitust. Juba sel reedel, 15. juulil avatakse Paksus Margareetas Eesti Meremuuseumi ja Tallinna Ülikooli Arheoloogiateaduskogu koostöös valminud Eesti viikingiaega käsitlev näitus «Viikingiaja aarded Eestist», mis toob külastajateni rikkaliku valiku meie maapõuest leitud  haruldastest viikingiaegsetest aaretest.

Augusti keskel jõuavad Tallinnasse aga tõelised viikingid. 13. augustil avatakse Lennusadamas Rootsi Ajaloomuuseumi koostatud suurnäitus «Viikingid: elu legendide taga», mis tutvustab viikingite kultuuri seni vähetuntud vaatenurgast ning toob publikuni rikkaliku valiku viikingiaegseid aardeid, mida on kunagi käes hoidnud ehtsad viikingid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles