Video: Eesti Meremuuseum kutsub kõiki merepäevadele viikingeid uudistama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavused Tallinna Merepäevad on erilised tuues endaga esmakordselt viikingid, kes avavad Vanasadama kruiisikai alal viikingilaagri erinevate töötubadega.

Viikingite laagrit rikastavad mitmesugused töötoad, viikingite telkla ja erinevad viikingilaevad nii Eestist kui ka välismaalt. Kokku leiab kruiisikai alalt ligi 40 viikingi taaskehastajat, kes viivad läbi ehedaid viikingi-aja võitlusi, vibulaskmisi, katapultide

töötuba, samuti saab rammu testida kirveloopimises ning proovida õnne loitsupaela punumise töötoas. Põnevust annavad veelgi juurde laupäeval kruiisiala laval esinevad viikingibändid Taanist. Tallinna Merepäevade viikingilaager toimub koostöös Viikingite külaga ja on

avatud kõigil kolmel merepäevade päeval. Samuti leiab erinevaid atraktsioone ja laevu ka Lennusadamast.

Lisaks avab merepäevade esimesel päeval Paksus Margareetas uksed viikinginäitus, mis toob esmakordselt avalikkuse ette suurima valiku Eestist leitud haruldasi viikingiaegseid aardeid.

Tallinna Merepäevad 2016 toimuvad 15.-17. juulini kokku neljas sadamas: Vanasadam, Lennusadam, Pirita jahisadam ja Noblessneri sadam.

Eesti suurima mere- ja perepeo korraldavad Tallinna linn, Tallinna Sadam, Eesti Ajalooliste Laevade Selts, Tallinna Kultuuriamet ja Eesti Meremuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles