Tallinna linnapilti ilmuvad retrotrammid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retrotramm.
Retrotramm. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) kuulutas välja riigihanke kuue retrotrammi valmistaja leidmiseks.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on Kadriorgu viivale 3. liinile ajaloolise välimusega retrotrammide toomine osa pealinna trammiveeremi uuendamise ja renoveerimise kavast.

«Täna sõidab linnas 20 modernset CAF Urbos trammi. Oma jõududega oleme renoveerinud kuus KT-4 trammi. Lähiajal lähevad Tšehhi vabariiki renoveerimisele veel kaks KT-4 ja 12 KT-6 trammi. Kadrioru liinile toome aga trammid, mis oma välimuselt meenutavad läinud sajandi keskpaigas Tallinnas sõitnud tramme, ent tehnika ja ohutuse osas vastavad igati nüüdisaja nõuetele. See on meie kui linna arengut toetava ettevõtte panus Tallinna muutmisel veelgi atraktiivsemaks,» lisas Tamm.

Tallinna trammiliikluses on käimas suuremastaabilised uuendustööd. Täielikult on renoveeritud 3. ja 4. liini rööbastee ning soetatud 20 uut CAF Urbos trammi. Järgmise aasta lõpuks on uuendatud ka Kopli suunaline trammitee ning trammivõrguga ühendatud lennujaam. Tallinna trammitranspordi uuestisünniks kulutatakse kokku üle 100 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles