Süstlavahetuspunkt jääb Põhja-Tallinna valitsuse majja kuni kohtuvaidluse lõpuni

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna valitsus.
Põhja-Tallinna valitsus. Foto: JUSS SASKA

Süstlavahetuspunkt tegutseb linnaosavalitsuse majas Niine 2 niikaua, kuni on kindel, et AIDSi tugikeskusele on tagatud võimalus uuel asukohal tegutseda.

Tallinna ringkonnakohus jättis eile jõusse halduskohtu määruse, millega Paldiski maantee 36A süstlavahetuspunkti vastu kaebajatele esmast õiguskaitset ei antud.

«Kuni kehtib teine kohtumäärus, mis ei luba meil Paldiski maanteel sõlmitud üürilepingut täita, tegutseb süstlavahetuspunkt kindlasti Niine tänaval edasi. Vajadusel majutame neid protsessi lõpuni. Linn on selle kohtumääruse vaidlustanud ja vaatame, mida kohus otsustab. Ringkonnakohtu lahend annab lootust, et pigem on õiguslik argument meie kasuks, aga ega ma ka vastaspoole advokaati alahinda,» ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Ringkonnakohtu hinnangul on süstlavahetusteenusest saadav kasu märkimisväärne. Kohtu sõnul kujutab iga kokku kogumata jääv süstal endast potentsiaalselt ohtu inimeste tervisele, mistõttu on avalik huvi ülekaalus. «MTÜ AIDS-i Tugikeskus osutatavate teenuste järele esineb ülekaalukas avalik huvi, mida ei vähenda ka asjaolu, et Tallinnas on veel vähemalt üks statsionaarne süstlavahetuspunkt,» seisab kohtumääruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles