Lasnamäel kuuldi tulistamist, politsei pidas kinni kärbikuga mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaik Lasnamäel, kus leidis aset väidetav tulistamine.
Sündmuspaik Lasnamäel, kus leidis aset väidetav tulistamine. Foto: Lugeja pilt

Tallinnas Lasnamäel kuulsid kohalikud elanikud ööl vastu tänast tulistamisega sarnanevat häält, politsei pidas sündmuskoha lähedal kinni kärbikuga relvastatud mehe.

Lasnamäe elanik Oleg teatas Postimehele, et kella 1 paiku öösel oli Läänemere tee 3 maja juures kuulda tulistamisega sarnanevat heli.

Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Roger Kumm ütles Postimehele, et täna öösel kella 1 ajal teatati häirekeskusele Läänemere tee 3 kortermaja juures liikuvast relvaga mehest ja väidetavalt oli kuulda ka lasku.

«Politsei reageeris koheselt suurte jõududega ning tänu teataja täpsele ja kiiresti edastatud infole pidasid politseinikud kinni varasemalt kriminaalkorras karistamata 33-aastase Vitali, kelle juurest leiti maha saetud otsaga kaheraudne relv. Alustatud kriminaalmenetlus selgitab välja, kust relv pärineb ja kas sellega on korda saadetud ka midagi ebaseaduslikku,» rääkis Kumm.

Kinnipeetud mees oli alkoholijoobes.

Kinnipeetud mehele on varasemalt väljastatud relvaluba püstolile Glock, kuid see ei laiene teistele tulirelvadele. Igasugune kärbikutaoline relv on ebaseaduslik tulirelv ning selle omamine on keelatud.

Politsei avaldas tänu tähelepanelikele inimestele, kes andsid juhtunust viivitamatult häirekeskusele teada, mis aitas kaasa kahtlustatava kiirele kinni pidamisele.

Selgitamaks välja, kust alkoholijoobes mees lühiraudse relva hankis, kas ta sellest ka tulistas ja miks ta sellega ringi liikus, alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles