Keskturul inimesi rünnanud seeneärimees võeti vahi alla

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kurikuulus marja- ja seeneärimees Mart Kuus, kes eile varahommikul Tallinna Keskturul inimesi ründas, võeti täna prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallase teatel taotles Põhja ringkonnaprokuratuur eile Keskturul vägivallatsenud mehe vahistamist.

Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse. Prokuratuur taotles 40-aastase kahtlustatava vahistamist eeskätt seetõttu, et prokuratuuri hinnangul on olemas uute kuritegude toimepanemise oht, kuna tegemist on ka varasemalt vägivallakuriteo eest Eestis karistatud isikuga – ka praegu on tal sellise teo eest kehtiv katseaeg.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich kinnitas eile Postimehele, et politsei sai varahommikul väljakutse keskturu juurde, kus 40-aastane mees oli vigastanud kolme inimest, kelle kiirabi viis haiglasse.

Uldrichi sõnul ei olnud kannatanute vigastused eluohtlikud, vägivallatseja enda pidasid politseinikud kinni. 

Kinnipidamisel võtsid politseinikud mehelt ära noa ja kaks relva. Üks relvadest oli õhkrelv, teine aga signaalrakettide laskmiseks mõeldud püstol.

Mart Kuus on varem tähelepanu pälvinud sellega, et ta läks Soomes politseinikutele kallale. Alles hiljuti sattus ta sekeldusse marjamüügi tõttu Telliskivi loomelinnaku lähedal.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel, mille korral süüdimõistmisel võib meest karistada rahatrahvi või kuni viieaastase vanglakaristusega.

Kuusi on varasemalt kriminaalkorras karistatud ähvardamise, omavolilise sissetungi ning kehalise väärtkohtlemise katse eest.

Vaata videost, kuidas seenemüüja Soomes üleöö kuulsaks sai:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles