Savisaar käis Majaka tänavat avamas (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuriteokahtluse tõttu linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar «avas» jalakäijate foori nuppu vajutades liikluse kaks aastat remondis olnud Majaka tänaval.

Pärast nupuvajutust sõidutati ratastoolis Savisaar üle tänava, kus tema juuresolekul istutati tulevase puuderea esimene pärn.

Majaka tänava rekonstrueerimine algas 2015. aasta märtsis. Paralleelselt käis nii trammitee kui kogu ülejäänud tänava uuendamine. Kui Tallinna Linnatranspordi ASi tellitud trammitee remont kulges plaanipäraselt, siis ülejäänud tööd jäid projekteerija saamatuse tõttu venima.

Projekteerimise riigihanke võitis Leedu firma UAB Kelprojektas, mis ei saanud lihtsalt oma tööga hakkama.

Firma tollane Eesti poolne projektijuht Marek Rannala on Postimehele varem öelnud, et üsna kiiresti sai selgeks, et projekteerimisega tähtajaks valmis saamine käib ettevõttele üle jõu.

«Kui firma selle hanke võitis, siis tuli tööga pihta hakata. Algselt pidi seda tegema Eesti projekteerija, aga tema lahkus ettevõttest detsembris. Tema asemele leidsime Leedust heal tasemel projekteerija, aga see tähendas seda, et kommunikatsioon läks väga raskeks. Eriti just projekti lõpuosas maa-aluste trasside projektide valmimisel on väga oluline kommunikatsioon ja see, kui hästi meeskond kokku töötab. Nende kahe asja nahka suurtes piirides see töö läkski,» rääkis Rannala. Nii saigi õigeks ajaks valmis vaid trammitee, kuid autodele oli Majaka tänav 2015. aasta märtsist kuni tänaseni suletud.

Tänava rekonstrueerimistööde käigus rajati tänavale sademevee kollektor, veevarustuse ja kanalisatsioonitorustikud, rekonstrueeriti tänavavalgustus, paigaldati sõidu-ja kõnniteedele uus asfaltkate, vahetati välja äärekivid, korrastati haljastus ning paigaldati liikluskorraldusvahendid.

Rekonstrueerimistööde järgselt on Majaka tänav 1+1 sõidurajaga tänav. Tänava keskel asub 2015. aastal rekonstrueeritud trammitee, kus tavaliiklus on keelatud. Ühistranspordipeatused on nihutatud ooteplatvormide tänava keskele trammitee äärde. Jalakäijate ohutuse tagamiseks rajati sõidukite liikumiskiiruse piiramiseks ühistranspordi peatuste vahetusse lähedusse künnised.

Mõlemas sõidusuunas on sõidutee äärde rajatud kokku 69 parkimiskohta. Tänavamaa serva jäävad jalgratta- ja kõnnitee, vastavalt 1,5 meetri ja kahe meetri laiusena. Ristmikel on jalgrattatee markeeritud punase termoplastikust märgistusega.

Majaka tänava rekonstrueerimise projekti koostas AS K-Projekt.  Peatöövõtja oli AS Nordecon.  Ehitustööde kogumaksumus on 2,7 miljonit eurot, millest 0,36 miljonit eurot finantseeris AS Tallinna Vesi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles