Raskes joobes bussijuht sattus Tallinna piiril bussitäie lastega liiklusõnnetusse (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna piiril Perterburi teel sattus täna liiklusõnnetusse lapsi täis buss, mille juht oli raskes joobes.

Õnnetus juhtus kella 11.15 paiku Rahu tee ja Peterburi tee ristmikul, kus lapsi vedanud buss põrkas kokku Volvo ja Honda sõiduautoga.

Esialgsetel andmetel peatus 33-aastane mees Honda Accordiga punase fooritule ees ning Honda taga jäi seisma Volvo V70, mida juhtis 55-aastane mees. Volvo järel sõitnud bussi Volvo Säffle B12B joobes 64-aastane juht ei peatunud ja sõitis Volvole tagant otsa. Volvo paiskus kokkupõrke tagajärjel otsa ees seisnud Hondale. Kiirabi toimetas Volvo juhi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Tantsulaagrisse teel olnud bussis oli 19 last, kellest keegi vigastada ei saanud, ütles politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich Postimehele.

Politsei tuvastas bussi roolis olnud 1952. aastal sündinud kutselisel bussijuhil ligi 2,5-promillise alkoholijoobe. Politseinikel oli raskusi bussijuhi alkomeetrisse puhuma panemisega. Üle 1,5-promillises joobes sõiduki juhtimine on kriminaalkorras karistatav, seega algatab politsei juhi suhtes kindlasti kriminaalmenetlust.

Ida-Harju politseijaoskonna välijuhi Ilja Sdobnovi sõnul on väga kahetsusväärne, et koolinoori sõidutas kutseline juht, kes oli sedavõrd joobes, et ei suutnud praktiliselt jalulgi seista.

«Minna rooli taha sellises seisundis on uskumatult vastutustundetu ja rumal tegu, seades ohtu kõigi liiklejate elu. Lähenev kooliaasta algus peaks meid kõiki panema just eriti valvsalt ja hoolikalt liikluses käituma, kuna lapsi liigub tänavatel ja teedel rohkem ning liiklus on oluliselt tihedam,» lausus ta.

Bussijuht on ka varem joobes juhtimisega vahele jäänud

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel on koolilapsi kriminaalses joobes vedanud ja Nehatus mitmikavarii põhjustanud bussijuhti ka varem joobes juhtimise eest karistatud.

«Me saame kinnitada, et ta on varem saanud karistada samalaadsete tegude eest, kuid kõik need on aegunud,» ütles BNSile Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas, kelle sõnul pärinevad mehe varasemad karistused joobes juhtimise eest aastatest 2004 ja 2010.

«Menetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb joobes juhtimist,» rääkis Kallas. «Selleks, et tema endaga saaks menetlustoiminguid teha, peab ta kõigepealt kaineks saama. Hetkel on ta kinni peetud kahtlustatavana joobes juhtimises. Kahtlustatavana saab kinni pidada 48 tunniks.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles