Septembrist saavad põhjatallinlased trammiga taas Balti jaama ja bussiga endiselt kesklinna

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tramm.
Tallinna tramm. Foto: Mihekl Maripuu

Kui esiti leidis Tallinna linnavalitsus, et põhjatallinlased peaksid kesklinna saamiseks aasta otsa number 52 bussilt number 2 trammile ümber istuma, siis täna teatati, et bussiliiklus jätkub endises mahus.

Nagu juba teada, hakkab 1. septembril taas tööle number 2 trammiliin marsruudil Balti jaam–Ülemiste. Kuna trammid hakkavad taas sõitma, leidis Tallinna transpordiameti peaspetsialist Urmas Usai veel nädal tagasi, et dubleeriva bussiliini 52 käigus hoidmine oleks mõttetu.

«Trammi- ja bussiliini üheaegse tööshoidmisega kaasneks tarbetu rahaline kulu ning see seoks ebaotstarbekalt meile vajaliku bussiveeremi. Alates 1. septembrist läheb Tallinna ühistransport üle iga-aastasele talvisele tihendatud töörežiimile ning paljudele liinidele lisatakse täiendavaid busse. Teatud arv busse peab jääma ka reservi, et vajaduse korral asendada liinidel töö käigus erinevatel põhjustel väljalangenud veeremit,» põhjendas toona Usai.

Õnneks tulid poliitikud Põhja-Tallinna elanikele siiski vastu ja buss 52 jätkab ka sügisel kurseerimist kesklinna ehk Hobujaama peatuse ning Kopli vahel. «Bussiliini number 52 puhul jääb ka pärast 1. septembrit kehtima praegune sõiduplaan ja kui vaja, siis seda tihendatakse. Lisaks hakkab 52 peatuma ka Kungla peatuses, kust ta seni mööda sõitis,» ütles Toivo Hallikmäe Tallinna transpordiametist.

Bussiliin 55 pikeneb

Väärib märkimist, et ka trammidele tehakse uus, Kanuti nime kandev peatus Ahtri tänava ja Mere puiestee ristumiskohta.

Kuna pool Koplisse viivast trammiteest on veel remondis, siis pööravad number 2 trammid Balti jaama lähistel ringi. Kuni remondi lõpuni 2017. aasta septembris, mil toimuvad ka kohalike omavalitsuste volikogu valimised, jääb reisijate vähesuse tõttu suletuks trammiliin number 1, mis viis inimesi Koplist Kadriorgu.

Seoses Tallinna lennujaama ühendamisega trammiteega jätkavad liini number 4 trammid 1. septembrist kuni 31. oktoobrini 2016  sõitu marsruudil Tondi–Ülemiste ja ei sõida teisel pool Peterburi teed paiknevasse peatusse Ülemiste jaam. Trammiliinid 2 ja 4 lõpetavad marsruudi Peterburi teel paiknevas Ülemiste peatuses.

Lisaks eelnevale muudetakse augusti lõpus ka bussiliini number 55 marsruuti. Tulevikus ulatub liin Lasnamäelt Pae tänavalt kesklinna, täpsemalt Kunstiakadeemia peatusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles