Vabaduse väljakul algasid Hiina uusaasta pidustused

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algasid Tallinnas Vabaduse väljakul Hiina uusaasta pidustused, mis kulmineeruvad laupäeval, kui Vabaduse väljakul näeb draakonitantsu ja traditsioonilist Hiina ooperit.

Täna kell 18 avati Vabaduse väljakul jääskulptuuride näitus koos video- ja valgusinstallatsiooniga. Idamaade kalendri aastatsüklist inspireeritud taieseid esitlesid Vabaduse väljakul skulptorid Koreast, Mehhikost, Soomest, Leedust, Venemaalt ja Eestist. Esinesid ka tuletantsijad ning õhtu lõppes suurejoonelise ilutulestikuga.

Laupäeval, 5. veebruaril kella 17–19 näeb Vabaduse väljakul draakonitantsu, Peking Opera Fenglei trupp esitab traditsioonilist Hiina ooperit, üles astuvad Hiina akrobaadid ja sündmus kulmineerub suurejooneline Hiina ilutulestikuga.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Hiina Suursaadik Huang Zhongpo peavad kõnet, väljakul avatakse toitlustustelk, Hiina suveniiride lett ja Vabaduse väljaku tunnelis eksponeeritakse Hiina uusaasta temaatilist fotonäitust. Klubis Rockstars annab 5. veebruaril kontserdi Hiina punkbänd The Subs.

3. veebruaril 2011 algab Hiina kalendri järgi Valge Kassi (Jänese) aasta. Kogu 12-aastase Hiina kalendri tsükli järgi loetakse Kassi aastat üheks edukamaks, ta toob kaasa rahu ja edu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles