Põhja-Tallinn korraldab internetis ja kaubanduskeskustes eelarve teemalise küsitluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heakorratööd.
Heakorratööd. Foto: Küllike Rooväli

19. septembril algab Põhja-Tallinnas eelarve teemaline küsitlus, mille eesmärk on välja selgitada, kas linnaosa elanikud pooldavad piirkondlike ürituste korralduskulude vähendamist ning selle arvelt linnaosa heakorrakulude suurendamist.

Küsitlus kestab nädal aega: 19. kuni 25. septembrini. Hääletada saab nii internetileheküljel, mis on praegu valmistamisel, kui ka kaubanduskeskustes – näiteks Stroomi Keskuses ja Pelgulinna Selveris, teatas linnaosavalitsus.

Samuti avatakse linnaosavalitsuse peamajas Niine tänaval, sotsiaalhoolekande osakonna ruumides Kotzebue tänaval ning allasutustes – Kopli Noortekeskuses, sotsiaalkeskuses Maleva tänaval ja Salme kultuurikeskuse ruumides - statsionaarsed hääletamispunktid, mis on avatud nende asutuste lahtiolekuaegadel.

Küsitluse läbiviimine läheb maksma kokku orienteeruvalt 6500 eurot.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on  inimeste kaasamine alati andnud ja annab ka sel korral hea tulemuse ning küsitluse läbiviimine on vajalik mitmel põhjusel.

«Tegemist on olulise otsusega, sest tegu on mitme juba traditsiooniks saanud ürituste ümberkorraldamisega. Kui inimesed leiavad, et heakorda tuleb rohkem panustada, siis jääb see päris suure tõenäosusega paika ka tulevaste aastate eelarvetes,» ütles Kaljulaid.

Siiani on linnaosa eelarvest kulunud ligi 90 000 eurot erinevate ürituste ja sündmuste korraldamisele. Ürituste korralduskulude vähendamisel suunatakse selle arvelt 60 000 eurot heakorrale. Sel juhul saaks heakorra kulude ligi 20 protsendilise suurenemise arvelt  panustada linnaosa parkide, tänavate ja randade korrashoidu.

Kaljulaid on varem kinnitanud, et järgmise aasta eelarve kulutuste planeerimisel toimitakse igal juhul küsitluse tulemuste järgi.

«Tegemist on kaasava juhtimise pilootprojektiga. Kui linnaosa elanikud võtavad algatuse vastu positiivselt ning on kaasamisest huvitatud, leiab linnaosavalitsus ka järgmistel aastatel võimalusi oluliste otsuste tegemisel linnaosa elanikke rohkem kaasata,» lubas Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles