Fotod: suur sügislaat täitis Maardu tänavad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel on Maardu tänavad laadakauplejate päralt.

Sügisene laat on Maardus juba ammune traditsioon, mis kandis varem nime Sorotšintsõ laat ning oli kantud isegi Ukraina rekordite raamatusse kui ainus väljaspool Ukrainat toimuv Sorotšintsõ laat.

Aga pärast seda, kui Ukraina ja Venemaa omavahel sõtta pöörasid, leidis laada peakorraldaja (muuseas rahvuselt ukrainlane), et valdavalt venekeelses linnas Ukraina laada korraldamist võidakse pidada provokatsiooniks ning alates 2014. aastast korraldatakse Maardu laata «Sügiskarusselli» nime all.

Nii ka seekord ning vähemalt ilma poolest polnud nimetus küll kuigi täpne, sest ilm oli suviselt soe ja päikeseline. Linnavalitsuse andmetel oli laadal üle 600 kaupleja, kelle müügitelgid ümbritsesid kohalikku kirikut ja selle kõrval olevat tiiki kahekordse tiheda sõõrina.

Kõikvõimalik riidekraam, ehted, mänguasjad ja kõik muu, mis laatadel ikka müügil, täidab sel nädalavahetusel ka Maardu kesklinna. Lisaks veel hulgaliselt söögi- ja joogikraami, muuhulgas ka  koduõlut ja gruusia veine.

Kahel laval vaheldusid pidevalt esinejad ning noortealal peeti maha poksivõistlus. Laadamelu jätkub Maardusse ka terveks pühapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles