Laupäevast kehtivad Tallinna ja Kopli lahes laevadele jääklassi nõuded

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmapügalate kütkes Tallinna laht
Külmapügalate kütkes Tallinna laht Foto: Malle Elvet

Veeteede amet kehtestab alates laupäevast jääklassi nõuded kõigile Tallinna ja Kopli lahe sadamatesse ning Muuga sadamasse sisenevatele ja väljuvatele jäämurdja teenindatavatele laevadele.

Alates laupäevast peab laevadel olema vähemalt jääklass 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ning peamasina võimsus mitte alla 1600 kilovati, teatas amet. Jäämurdja vedurlaev-pargas koosseise ei teeninda.

Pärnu sadamat külastavatele laevadele kehtestati jääklassi nõuded alates mullu 12. detsembrist. Sillamäe ja Kunda sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja teenindatavatele laevadele hakkasid jääklassi nõuded kehtima alates selle aasta 28. jaanuarist.

Ka neis piirkondades sõitvatel laevadel peab olema jääklass 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärne teiste klassifikatsiooniühingute jääklass ning peamasina võimsus mitte alla 1600 kilovati.

Jäämurdja Tarmo sõitis tööpiirkonda Soome lahele 27. jaanuari keskööl ja on senini abistanud üle kümne laeva. Praegu töötab jäämurdja Kunda, Sillamäe ja Kopli lahe sadamate piirkonnas. Pärnu lahel teeb alates möödunud aasta 7. detsembrist jäämurdetöid mitmeotstarbeline laev EVA-316.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles