Neljapäeva õhtul täitub Kadrioru park valgusega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfestival Kadriorus.
Valgusfestival Kadriorus. Foto: Toomas Huik

Neljapäeva õhtul pakub festival Valgus kõnnib Kadriorus taas imelisi valgusemänge.

15. septembril kell 19 Kadrioru pargis algaval festivalil võib pargiruumis vaadelda üle 40 erineva valgusinstallatsiooni. Väljapanekutes on kasutatud üle 8000 küünla, 400 tõrviku, ca viis kilomeetrit valgusketti, üle 800 valgustatud õhupalli, kui mainida vaid osasid komponente.

Lisaks on pargis osade valgusinstallatsioonide kõrval kuulda ka erinevaid heliefekte. 2016 aasta valgus kujunduses võib leida palju ümaraid vorme ning oluliselt rohkem erivärvilisust. 

Kindlasti leiab endale vaatamist ja kuulamist pargis õhtul igaüks, lapsest täiskasvanuni. Sellel aastal on ka festivalil rohkem puhkealasid ning toitlustuskohti, kus lõõgastuda ja  festivali nautida. Festivali installatsioonide ja lavade kaart avaldatakse 14. septembri õhtul. 

Festival on kümne aasta jooksul kasvanud hoogsalt ja sama on teinud ka külastajate ning parkijate arv. Kadrioru pargiga piirnevad tänavad on sellel õhtul avatud autoga liiklemiseks ainult kohalikele elanikele. Soovitame kõigil külalistel võimaluse korral liikuda festivalile ühistranspordiga. Seoses parkimiskorra muutusega festivali ajal Kadriorus ja heanaaberlike suhetega Tallinna lauluväljakuga, saab seekord eriti mugavalt parkida just lauluväljaku Tiigi ja Mere parklas. Lauluväljakul korraldavad parkimist parkimiskorraldajad ja on väljas ka suunavad viidad. Parkimine on tasuline. Samuti on lauluväljakult väga mugav Kadrioru parki jalutada ja juba teel nautida linnaloodust ja valguse mänge.

Lisaks paneb turvameeskond külastajatele südamele, et festivali alal on alkoholi tarbimine keelatud, kuna tegemist on sündmusega, mis on mõeldud tervele perele.

Lisainfot valgusfestivali kohta leiab Kadrioru pargi veebilehelt ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles