Põhja-Tallinna eelarveküsitluses on osalenud ligi 2000 inimest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna eelarveküsitlus.
Põhja-Tallinna eelarveküsitlus. Foto: Albert Truuväärt

Põhja-Tallinna eelarveteemalisest küsitlusest võttis kolme esimese päevaga osa ligi 2000 linnaosa elanikku. Küsitlus jätkub nädala lõpuni.

Küsitluse käigus otsustavad Põhja-Tallinna elanikud, kas suurendada heakorra eelarvet piirkondlike ürituste vähendamise arvelt või mitte, teatas linnaosavalitsus.

Veebilehe tallinn.ee/otsustadsina kaudu osales küsitluses esimese kolme päevaga üle 500 inimese. Põhja-Tallinna kaubanduskeskustes avatud mobiilsetes hääletamispunktides oli vastanuid 1200 ja Põhja-Tallinna valitsuse ametiasutuste statsionaarsetes hääletamispunktides on oma vastuse andnud üle 200 inimese.

Eelarveteemaline küsitlus jätkub kuni pühapäevani. Hääletada saab nii internetis kui kaubanduskeskustes – sealhulgas Stroomi Keskuses, Pelgulinna Selveris, Kopli Maximas ja Põhja Rimi juures Soo tänaval.

Lisaks saab oma hääle anda mitmes statsionaarses hääletamispunktis: Põhja-Tallinna valitsuse peamajas (Niine 2), linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonna ruumides (Kotzebue 2), Põhja-Tallinna noortekeskuses (Kopli 98), Salme kultuurikeskuses (Salme 12) ja Põhja-Tallinna sotsiaalkeskuses (Maleva 2a ja Madala 3), Pelgulinna rahvamajas (Telliskivi 56), Rahvuskultuuride ühenduste liidu Lüüra majas (Kaera 21) ja Kopli noortemajas (Lina 8). Statsionaarsed hääletamispunktid on avatud nende asutuste lahtiolekuaegadel.

Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid on lubanud, et järgmise aasta eelarve kulutuste planeerimisel toimitakse igal juhul küsitluse tulemuste järgi. Kui inimesed toetavad üritustele mõeldud  kulude vähendamist, siis suunatakse selle arvelt 60 tuhat eurot parkide, tänavate ja randade kordategemiseks. Erinevate ürituste ja sündmuste korraldamiseks jääb sel juhul 30 tuhat eurot aastas senise 90 tuhande asemele.

Küsitluse läbiviimise eelarve on ligi 6500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles