Pakasega on kodutute öömajad avatud ööpäevaringselt

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öömaja järjekord.
Öömaja järjekord. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas on kolm kodutute varjupaika, mis võtavad alates tänasest abivajajaid vastu ööpäevaringselt.

Aadressil Akadeemia 48 asuv öömaja avatakse klientidele täna kella 15st ning Alasi 8 öömaja kella 18st. Lisaks on ööpäevaringselt avatud Kopli 79 varjupaik, mis on mõeldud vältimatut abi vajavatele inimestele.

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldema rääkis Postimees.ee´le, et kolmes öömajas kokku on 130 kohta, kuid vajadusel saab neid juurde tekitada ning peavarjuta keegi ei jää. Seni on nii Akadeemia, Alasi kui ka Kopli tänava varjupaikades tema sõnul vabu kohti iga päev üle jäänud.

Põldema sõnul võiksid inimesed võimalusel varjupaikadesse toimetada sooje riideid või jalanõusid, mida nad ise enam ei kasuta, kuid mis võiks teistele külmal ajal suureks abiks olla.

Tallinna sotsiaalmajutusüksustes on kokku umbes 500 klienti. Sotsiaaltöö keskuse eesmärk on Põldema sõnul võimalikult palju inimesi resotsialiseerida ning möödunud aastal alustas tema kinnitusel iseseisvat elu üle saja inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles