Selgusid Tallinna mereääre visiooni loojad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalarannas avati tänavu suvel beetapromenaad
Kalarannas avati tänavu suvel beetapromenaad Foto: Sander Ilvest

Eesti Arhitektuurikeskus, Tallinna Linn ja Eesti Arhitektide Liit valisid välja kolm arhitektide töögruppi, kes hakkavad osalema Tallinna uue mereääre visiooni loomises.

Tallinn on ajalooline merelinn ning on oma pika ajaloo jooksul merest tööstusrajatiste või tühermaaga äralõigatud vaid viimased 70 aastat. Valmiv Tallinna mereääre visioon saab aluseks Tallinna mereäärsete piirkondade arendamisel avatud ja kaasaegseks linnaruumiks ning aitab muuta Tallinna kivilinnast taas merelinnaks.

Esmase konkursi põhjal, kus hinnati motivatsioonikirjade põhjal nii meeskondade kompetentsi, kogemusi linnaruumi planeerimisel kui ka esmast nägemust Tallinna mereääre arengust, kaasatakse mereääre visiooni koostamisse kolm arhitektide töögruppi:

Kavakava, Linnalahendused

Grupi motivatsioonikirja iseloomustas selge probleemipüstitus, samuti planeeringuvisiooni ja praktilise elu sidumise vajaduse väljatoomine. Toeks on töögrupi kaalukas kogemustepagas.

Linnalabor, Mareld

Neid iseloomustas väärtuspõhine lähenemine ja eesmärgipärane ülesehitus. Žürii pidas oluliseks kasutajakesksete väärtuste väljatoomist ning protsesside kavandamise ja järjekindla läbiviimise vajadust.

Koko

Koko motivatsioonikirja iseloomustas käsitletava ala põhiprobleemide väljatoomine lühianalüüsi vormis. Žürii hindas kõrgelt ka meeskonda, kellel praktiline kogemus suurte avalike hoonete ja nende ümbruse projekteerimisest, samuti teadmised projekteerimise ja planeerimise argipäevast.

Visiooni koostamises osalevad töörühmad välja valinud žüriisse kuulusid Anu Hallik-Jürgenstein, Katrin Koov, Marek Rannala, Raul Järg, Endrik Mänd, Andres Alver ja Tiit Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles