Politsei avaldas fotod sarivarga saagist: kas ka sinu asjad on nende seas?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei pidas oktoobris kinni 36-aastase Maksimi, keda kahtlustatakse ligi poolesajas varguses, mille kogukahju on umbes 60 000 eurot. Nüüd palub Põhja prefektuur kõigil, kes tunnevad piltidel olevad varastatud esemed ära, sellest politseile teada anda.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ametnikud koos K-komando eriüksusega võtsid oktoobri keskel kinni mehe, kes nägu respiraatorimaski taha varjates Tallinna korterites ja ärides vargil käis.

Maksimi kahtlustatakse kokku 48 vargusepisoodis, millest esimene ulatub tagasi 2015. veebruarisse. Mees käis kahtlustuse järgi vargil Tallinna eri piirkondades nii ettevõtetes kui ka korterites ning võttis endaga kaasa kõike, mis ette jäi. Läbiotsimisel leidsid politseinikud mehe kodust hulgaliselt esemeid, mis tõenäoliselt on varastatud, muu seas käekelli, lõhnu, alkoholi, ehteid. Ettevõtetest viis mees kaasa kohviaparaate, sülearvuteid, tööriistu, aga ka näiteks vererõhumõõtjaid.

Esitatud kahtlustuse järgi pani Maksim varguseid toime erinevates piirkondades - nii kesklinnas, aga ka Mustamäel, Lasnamäel, Õismäel, Nõmmel ning Maardus. Oma identiteedi varjamiseks kasutas mees respiraatorit ning hilisemates episoodides riidest mütsi.

Kriminaalpolitseinikel on alust arvata, et pildil olevad esemed on varastatud. Seetõttu palub politsei kõigil, kes tunnevad pildil olevad asjad ära või kel on infot nende võimaliku päritolu kohta, anda sellest teada varavastaste kuritegude teenistuse vihjemeilil pohja.varavihje@list.politsei.ee.

«Iga infokild on abiks!» märkis Põhja prefektuur.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles