Savisaar kritiseeris linnaametnikku kommentaaride eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kritiseeris Vikerraadio saates «Reporteritund» abilinnapea Taavi Aasa nõunikku Priit Kutserit tema kommentaaride eest Haapsalu traagilise põlengu järel.

«Seda võib nii ja teisiti tõlgendada, kuid ma ei arva, et seda teemat valimisvõitlusse tohiks tõmmata - mina tema asemel poleks seda tegema hakanud,» sõnas Keskerakonna esimees linnaametniku sotsiaalmeediasse paisatud kommentaaride kohta.

«Mõistan Kutserit, ta on karm mees ja võib-olla on tal mure, et vastutajad ei taha vastutust kanda ning mõnikord peidetakse end kaastundeavalduste varju,» selgitas ta samas tagamaid.

«Kutser ilmaasjata tõstis selle teema üles. Ülestõstmist väärivad terve rida küsimusi: kus oli ehitusjärelvalve, miks ehitati selline maja - mis oli mõeldud erivajadustega laste jaoks - kergesti süttivast puidust. Kuid küll seda kõike jõuab ja peale valimiskampaaniat,» lisas Savisaar.

Abilinnapea Taavi Aasa nõunik Priit Kutser postitas Twitterisse Haapsalu põlengu järel kriitilised kommentaarid, pidades Haapsalu lastekodu põlengut näiteks sotsiaalvaldkonna alarahastatusest ning selle eest vastutavaks valitsust. Täna lõunaks olid need kommentaarid ta kontolt kustutatud ning asendatud sissekandega: «Avaldan Haapsalu tragöödias kannatanutele siirast kaastunnet.»

Kutseriga vesteldi

Ka Keskerakonna peasekretär Priit Toobal sõnas Postimees.ee'le, et Priit Kutseri käitumine polnud lõpuni korrektne. «Loomulikult on õigus inimestel küsida ja otsida süüdlasi, miks põhjustel selline kohutav tragöödia sai juhtuda, kuid kõne all olev juhtum kukkus halvasti välja. Priit Kutseriga on juba sel teemal räägitud ning ta on saanud oma taktitundetust käitumisest aru. Minule teadaolevalt on pahameele põhjustanud kommentaarid kustutatud ning asendatud kaastundeavaldusega – täpselt nii nagu tegema peab,» sõnas Toobal.

«Avaldan Keskerakonna poolt kaastunnet kogu Eesti rahvale selle kurvas sündmuses ning vabandan inimeste ees, kes end Priit Kutseri kirjutisest solvatuna tundsid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles