Tallinna lasteaiad saavad mesimummurobotid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesimummurobot.
Mesimummurobot. Foto: Kuvatõmmis

Haridusamet korraldas riigihanke, mille tulemusena saab iga munitsipaallasteaed vähemalt ühe programmeeritava mesimummurobotite komplekti Bee-Bot.

Riigihanke võitis AS Rekato. Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul saavad lapsed robotite abil mänguliselt omandada programmeerimise algteadmisi. «Robot-mesimummudega tegelemine arendab laste loogilist mõtlemist ning matemaatilisi ja eneseväljenduse oskusi, niisamuti aitab paremini mõista põhjus-tagajärg seost ning õpetab seadme juhtimist ja programmeerimist,» märkis Kõlvart.

Igasse Bee-Bot komplekti kuulub kuus mesimummu koos laadimisaluse ja kahe matiga. Bee-Botile saab seitsme juhtnupu abil sisestada kuni 40 järjestikust liikumiskorraldust. Mesilane on juhtmevaba ja töötab akuga kuni kaheksa tundi. Bee-Botile saab ka ise liikumismatte joonistada või käepärastest vahenditest labürinte ehitada. Kaasas on juhendid õpetajatele 100 erineva tunni läbiviimiseks ja probleem-lahendus ülesannete õpetamiseks. Tahvelarvutitele on olemas tasuta Bee-Boti rakendus, kus saab samade nupp-korraldustega programmeerida mesimummu liikuma virtuaalsel matil.

Mesimummurobotite komplekte on edukalt kasutatud juba mitmes Tallinna lasteaias. Käesoleva aasta lõpuks ostetakse robotite komplektid kõigile munitsipaallasteaedadele. Iga lasteaed saab vastavalt laste arvule 1-2 komplekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles