Balti jaama tunnel võib tulevikus kaduda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaama tunnel.
Balti jaama tunnel. Foto: Raigo Pajula

Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid peab üpriski tõenäoliseks, et Balti jaama tunnelist saab lähitulevikus ajalugu, kui valmib Balti jaama avaliku ruumi uus lahendus.

2017. aasta linnaeelarves on ette nähtud vahendid, et viia läbi Balti jaama lähiala arhitektuurikonkurss, rääkis Kaljulaid ERR-ile. Linnaosavanema sõnul on tegelikult kogu Balti jaama vahetu ümbrus küllalt eklektiline: erinevatel aegadel on rajatud erinevaid kaubanduspindu, kioskeid.

«Need ühelt poolt varjavad vaadet Balti jaama hoonele ja Kalamaja poolt segavad pilti vanalinnale. Igal juhul ei jäta jaama lähiümbrus muljet ilusast, korrastatud ja mõnusast linnaruumist, kus aega veeta,» lausus Kaljulaid.

Postimehele on Kaljulaid rääkinud, et Põhja-Tallinnale peaks uut hingamist tooma ka Vana-Kalamaja tänav, mille projekteerimiseks on linnaeelarves raha juba ette nähtud ja millega alustatakse järgmisel aastal ning mille kaudu hakkab mugavalt pääsema Lennusadama, Patarei ja tulevase rannapromenaadini.

«Kui mõelda ennast Tallinna külaliseks või ka lihtsalt Tallinna elanikuks, siis tulles Nunne tänavalt Balti jaama juurde, võiks ka seal perspektiivis olla avatud ja ilus linnaruum. Skoone bastioni ala planeerimisega tegeldakse, Vana-Kalamaja tänav saab terviklahenduse, tee peale jääb Kotzebue väljak, kust jõuab sujuvalt mere äärde, mereäärse promenaadi juurde, kus on mitmed linna olulised vaatamisväärsused,» rääkis Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles