Video: Toomas Lepp ütles nõukogule, et tema pole milleski süüdi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp täna keskpäeva paiku Tallinna Televisioonis.
Toomas Lepp täna keskpäeva paiku Tallinna Televisioonis. Foto: Tairo Lutter

Kuriteokahtlustuse saanud ja seetõttu 48 tunniks kinni peetud Tallinna TV juhatuse liige Toomas Lepp osales täna telekanali nõukogu koosolekul, kus otsustati ta ametist vabastada ja talle hüvitist mitte maksta.

Kella 12 ajal oli Lepp oma kabinetis, kus pakkis asju. Küll aga õnnestus tal lahkuda ajakirjanikele kommentaare jagamata.

Nõukogu otsustas, et Lepp enam Tallinna TVs ei tööta ning tema ülesanded võtab üle teine juhatuse liige Toomas Raag. See on vaid ajutine lahendus ning peagi hakatakse tühjaks jäänud ametikohale uut inimest otsima. Avaliku konkursi väljakuulutamist arutab nõukogu tuleval nädalal.

Nõukogu esimees Allan Alaküla ütles pärast tänast kohtumist, kus muuseas kuulati ka selgitusi kuriteokahtlustuse saanud Lepalt endalt, et Lepp endal süüd ei näe.

Tallinna TV nõukogu ei arutanud täna oma vastutust käimasolevas kriminaalasjas, vaid leidis, et see on linnavalitsuse otsustada. Nõukogu esimees Allan Alaküla tunnistas pärast istungit, et üleeile avalikuks tulnud juhtum on telekanali mainet oluliselt kahjustanud.

«Me oleme aastaid seda kanalit ja selle mainet üles ehitanud. Me oleme jõudnud juba päris hea tulemuseni ja nüüd läheb jälle mõnda aega, et sellega toime tulla,» sõnas Alaküla.

Toomas Lepa kaitsja Mart Missik andis täna hommikul teada, et Lepp esitas juba kolmapäeval SA Tallinna TV (TTV) nõukogu esimehele avalduse SA Tallinna TV juhatuse liikme ametikohalt tagasi astumiseks. 

TTV nõukogu esimees Allan Alaküla ütles hommikul Postimehele, et on avalduse kätte saanud. Lepp esitas avalduse vahetult pärast seda, kui ta oli kinni peetud.

Keskkriminaalpolitsei pidas üleeile hommikul oma kodus kinni Tallinna Televisiooni juhi Toomas Lepa kahtlustatuna telekanali vara omastamises. Lisaks Lepale pidasid politseinikud samas kuriteos kahtlustatavana kinni veel kolm inimest – TTV endise juhatuse liikme ja peatoimetaja Mart Ummelase ning Lea ja Valter Kraavi.

48 tunniks kinni peetud Toomas Lepp pääses täna hommikul kesklinna politseijaoskonnast taas vabadusse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles